Putin: Karabağ'da ateşkes imzalandı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Dağlık Karabağ'da ateşkes imzalandığını herkesin kontrol ettiği noktada kalacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Putin: Karabağ'da ateşkes imzalandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ'da bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere ateşkes imzalandığını duyurdu.

Ateşkes imzalandığı haberini Ermenistan Devlet Başkanı Paşinyan da doğruladı.

Putin açıklamasında “Azerbaycan ve Ermenistan kontrol ettikleri pozisyonlarda kalacaklar. Azerbaycan ile Ermenistan arasında bu gece 00:00'dan (TSİ) itibaren ateşkes başladı.” dedi.

PAŞİNYAN'IN AÇIKLAMASI

Ermenistan Devlet Başkanı Nikol Paşinyan, "Rusya ve Azerbaycan devlet başkanları ile 13:00 itibarıyla Karabağ savaşının bitirilmesine yönelik bildiriyi imzaladım. Yayınlanan bildirinin metni benim ve halkım için inanılmaz acılı" ifadelerini kullandı.

Ermenistan Devlet Başkanı, Facebook üzerinden yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Sevgili, yurttaşlarım, kız kardeşlerim ve erkek kardeşlerim. Kişisel olarak benim ve hepimiz için çok zor bir karar verdim

Askeri durum ve duruma en hakın insanların takdirine yönelik derin bir analiz sonucu bu kararı aldım. (Karar) Yaratılan durumda en iyi çözümün bu olacağına dair inana dayanıyor. Buna ilişkin ilerleyen günlerde bir mesaj yazacağım.

"Geleceğimizi planlamak ve geçmişin hatalarını tekrar etmemek için bağımsızlık yıllarımızı analiz etmeliyiz" ifadelerini kullanan Paşinyan, "Sonuna kadar savaşacağız ve kazanacağız. Çok yaşa Ermenistan, çok yaşa Artsakh" ifadeleriyle mesajını sonlandırdı.

 

 

 

Yorumlar