Prens Harry ve eşi Markle İngiliz kraliyet ailesindeki görevlerini bırakıyor

İngiliz Kraliyet ailesinin gelecek vaat eden Prensi  Harry ve eşi Düşes Meghan Markle kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerinden ayrılacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Prens Harry ve eşi Markle görevlerini bırakıyor

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, tarafından yapılan yazılı açıklamada kraliyet ailesinin üst düzey üyeliğinden çekilmeyi plandıkları belirtildi. Mali açıdan bağımsız olmak için çalışmayı hedeflediklerini belirten ikili Kraliçe'ye tam destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

"İNGİLTERE VE KUZEY AMERİKA ARASINDA YAŞAYACAĞIZ"

Vakitlerini İngiltere ve Kuzey Amerika arasında dengelemeyi planladıklarını söyleyen çift aylarca süren istişarelerin ardından bu kararı aldıklarını belirtti.

Çift, bu coğrafi dengenin hem oğullarını Kraliyet geleneklerine göre büyütme imkanı vereceğini hem de hayatlarının bundan sonraki bölümüne odaklanmak için gerekli alanı sağlayacağını kaydetti.

Bir hayır kurumu kurmayı hedeflediklerini açıklayan çift, "bu heyecan verici" kararın detaylarını zaman içinde paylaşmayı sürdüreceklerini belirtti.

Prens Charles, Prens William ve William'ın üç çocuğunun ardından tahta altıncı sırada yer alan Prens Harry'nin aldığı bu kararın taht sıralaması konusunda nasıl bir etkisi olacağı henüz belli değil.

Yorumlar