Prens Charles Müslüman mı?

Prens Charles veya artık yeni unvanıyla Kral Charles Müslüman mı ya da Müsloman olduğu yönündeki iddiaların doğruluk payı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Prens Charles Müslüman mı?

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in ölümüyle yerine tahta geçen Prens Charles yeni unvanıyla Kral Charles'ın Müslüman olup olmadığı yıllardır tartışılan bir konudur. Peki, Prens Charles Müslüman mı veya Müslüman oldu mu?

Prens Charles'ın Müslüman olduğu yönündeki iddialar İngilizlerin yıllarca İslam dünyasındaki imajını ve ilgisini diri tutmak için bilinçli olarak ortaya attığı bir söylenti olarak yorumlanıyor. 

Örneğin, Prens Charles, "Çevreyi korumak için İslami prensiplerin takip edilmesini" önerdi, şeklindeki haberler sık sık basında yer aldı.

O haberlerden biri şöyle:

Prens Charles'ın konuşması, daha önce gündeme getirilen "İslamiyeti seçtiği" yönündeki haberleri yeniden gündeme getirdi.

Prens Charles, Oxford İslami Çalışmalar Mekezi'nde yaptığı onuşmada, "Dünyayı kurtarmak için İslam'ın izinden gidin" dedi.

Bir saat süren konuşmasında Prens Charles "Doğayı yok etmek tüm dinlere aykırı ancak İslami prensipler buna özellikle karşı" vurgusunu yaptı.

Kendisinin Kuran-ı Kerim ile ilgili incelemelerinden de bahseden Charles "Kuran'ın insan ve doğayı" birbirinden ayırmadığını belirtti.

Daha önce Prens Charles'ın İslamiyeti seçtiği yönünde haberler çıkmış, ancak bu iddia doğrulanmamıştı.

Prens Charles'ın İslam ile ilgisi daha önce benzer söylentilerin ortaya çıktığı diğer liderleri akla getirdi:

- Napoléon Mısır’ı işgal ettiğinde Fransızlar, “Gizlice Müslüman oldu; gerçek adı Ali Bonapart’tır” diye halkı kandırdı.

- Almanlar İkinci Dünya Savaşı’nda Müslümanları yanlarına çekmek için şu yalanı ortaya attı: “Hitler gizlice Müslüman oldu; adı, Haydar’dır!”

– İtalyanlar boş durur mu; “Mussolini gizlice İslam’ı seçti; adı-soyadı Musa Nili,” dediler.

– İngilizler baktılar... Kıbrıslı Türkler kendilerine ateş püskürüyor; Prens Charles’ı Müslüman yaptılar; adı, “Hüseyin” idi!

– En renklisini rahmetli Kaddafi söyledi; “Shakespeare Müslüman idi ve adı Şeyh Pir”di!


 

Yorumlar