Kraliçe ölünce tahta kim geçecek, Camilla kraliçe olabilecek mi?

Kralıçe 2. Elizabeth ölünce yerine tahta kim kraliçe olarak geçecek veya tahta kim oturacak soruları bu aralar merakla sorulmaya başlandı. Kraliçenin yoğun bakıma alındığı haberleri başta İngiltere olmak üzere bütün dünyada ilgiyle takip edilmeye başlandı. Camilla kraliçe olabilecek mi?

Google Haberlere Abone ol
Kraliçe ölünce tahta kim geçecek?

Kraliçe ölünce yerine kim geçecek, tahta kim oturacak 70 yıllık iktidarından sonra kraliçenin tahtına kimin oturacağı bütün dünyada en çok cevabı merak edilen sorulardan biri oldu. Camilla kraliçe olabilecek mi?

İngiltere daha doğrusu Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth, gelen son dakika habererine göre yoğun bakıma alındı.

Hayati fonksiyonlarında aksamalar başladığı belirtilen 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth için doktorları da iyimser konuşmuyor.

Kraliçenin yatağa düştüğünü duyan İngilizler Bakingom Sarayı önünde toplanmaya başladı. 

Kraliçe ölünce yerine kim geçecek
Kraliçe ölünce yerine kim geçecek

 

Birçok İngiliz'in kraliçe için göz yaşı döktüğü görülürken, onun yerine kimin geçeceği konusu da şimdiden konuşulmaya başlandı.

Peki, kraliçe ölünce yerine kim geçecek?

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, kendisinden sonra tahta geçecek olan kraliçeyi açıklamıştı. Yıllardır merak edilen "Elizabeth'ten sonra kim kraliçe olacak" sorusu da cevaplanmış oldu.

Kraliçe Elizabeth, tahttaki 70'inci yıl dönümüne ilişkin mesajında, Prens Charles tahta çıktığında eşi Camilla'nın kraliçe unvanı almasını içten dilediğini belirtti.

Buna göre veliaht Prens Charles kral olduğunda, eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın "kraliçe" olacak.

Kraliçe ölünce yerine kim geçecek
Kraliçe ölünce yerine kim geçecek

 

Prens Charles kral olduğunda, halkın kendisine verdiği desteğin aynısını Charles'a ve eşi Camilla'ya vereceklerini bildiğini belirten Kraliçe Elizabeth, tahttaki 70 yılı boyunca kendisine verilen destek için de halka teşekkür etti.

BRİTANYA TAHT SIRALAMASI

Kraliçe II. Elizabeth şu andaki hükümdardır ve varisi en büyük oğlu Galler Prensi Charles'tır.

Sırada Galler Prensi'nin büyük oğlu Cambridge Dükü Prens William var.

Üçüncü sırada Cambridge Dükü'nün en büyük çocuğu olan Prens George, ardından kız kardeşi Prenses Charlotte ve küçük kardeşi Prens Louis geliyor.

Altıncı sırada Galler Prensi'nin küçük oğlu Sussex Dükü Prens Harry var.


 

Yorumlar