Plastik parçasına yürümeyi öğrettiler

Finlandiya'daki Tampare Üniversitesi'nde görevli bilim insanları herhangi bir kodlamam olmadan ışık kontrol yöntemiyle plastik parçasına yürümeyi öğretti.

Google Haberlere Abone ol
Plastik parçasına yürümeyi öğrettiler

Teknoloji her geçen gün ilerlemeye devam ederken robotlar hayatımızın her alanına girmeye başladı. Ancak bir robot yüzlerce belki binlerce parçadan ve milyonlarca satır koddan oluşabiliyor.

Finlandiya'nın Tampare kentinde bulunan Tampare Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tek satır kod olmadan bir plastik parçasını yürütmenin yolunu buldu.

Uzun süren araştırmalar sonucunda yeni bir ışık kontrol tekniği sayesinde bir parça plastiğe "yürüme" eğitimi veren uzmanlar hedefine ulaştı.

Üniversitede görevli bilim insanları, her hangi bilgisayar programlaması ve tek satır kod kullanmadan hareketsiz bir cisme bu şekilde yürümeyi öğretmenin bir ilk olduğunu belirtti.

Plastik parçasına yürümeyi öğrettiler

Bilim insanları tarafından keşfedilen enerjiyi mekanik harekete dönüştürmek için ısıya duyarlı boya tabakası sayesinde gelişmiş polimerler, saniyede 1 mm civarı yol alabiliyor.

Bu da bir bahçe salyangozu ile aynı hıza sahip olması demek.

Matter adlı bilimsel yayından esinlenen bilim insanları eserde Pavlov'un zil çaldığında köpeğin yemek verilmesini beklediğini belirtiyor. Bu araştırmadan ilham alan uzman ise plastik parçasını hareket etmeye şartlandırmak için yemek yerine ışık tekniğini kullandı.

Plastik parçasına yürümeyi öğrettiler

Yorumlar