PKK'dan aynı taktik: Bir ton bombayı bayrakla kamufle etti

Bingöl'de bayrakla kamufle ettiği bomba yüklü araçla 7 polisi şehit eden PKK bu kez Bitlis'te aynı yöntemi denedi. Bir tonluk bomba yüklü araç bayrakla kamufle edilmiş halde bulundu. Aracın bulunması büyük bir faciayı önlemiş oldu.

Google Haberlere Abone ol
PKK'dan aynı taktik: Bir ton bombayı bayrakla kamufle etti
Son günlerde saldırılarını iyice arttıran PKK, Türk bayrağını kötü emellerine alet etmeye devam ediyor. Bingöl'de bomba yüklü aracı bayrakla kamufle ederek polis servis aracına saldıran örgüt, aynı taktiği Bitlis'te de uygulamaya çalıştı. Ancak bu kez istediğini başaramadı. Örgüte ait bir tonluk bomba yüklü araç polis tarafından tespit edilerek etkisiz hale getirildi. Bomba yüklü aracın yakalanması büyük bir faciayı da önlemiş oldu. 

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sahte plakalı bomba yüklü minibüs ele geçirildi. Vatandaşların ihbarını değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İşletme Mahallesi'nde terk edilen bir minibüste arama yaptı.

SAHTE İSTANBUL PLAKALI

Sahte İstanbul plakalı minibüsün arka kısmında bomba düzeneği olduğunu fark eden ekiplerin haber vermesi üzerine bölgeye zırhlı araçlar, bomba imha ve terörle mücadele şubesi ekipleri sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınarak vatandaşların bölgeden uzaklaştırılmasının ardından bomba düzeneği devre dışı bırakıldı.



İKİ PİKNİK TÜPÜ, 9 VARİL PATLAYICI

Olay yerine gelen bomba imha uzmanlarının incelemesi sonucu, minibüste 2 piknik tüpü ve 9 varile tuzaklanmış yaklaşık bir ton patlayıcının bulunduğunu belirlendi. İlçe sahte plakayla dün giriş yaptığı belirlenen bomba yüklü minibüsün, uygun bir yerde kontrollü olarak imha edileceği bildirildi. Bu arada, yol kenarına terk edilen minibüsün önüne, dikkat çekmemesi amacıyla Türk bayrağı bırakıldığı görüldü.

AYNI TAKTİK

Bingöl'de bir hafta önce benzer taktiği uygulayan terör örgütü PKK, servis aracının geçişi sırasında üzerine Türk bayrağını astığı kamyoneti patlatmıştı. Patlamada 7 polis memuru şehit olmuştu. 

Yorumlar