PKK dün üç çocuk öldürdü

PKK'nın saldırıları ve mayınları dün ikisi kardeş üç çocuğun canına mal oldu

Google Haberlere Abone ol
PKK dün üç çocuk öldürdü
PKK terör örgütünün şehirlere taşıdığı saldırıları giderek sivillere daha çok zarar vermeye devam ediyor. Şu ana kadar yaşanan saldırılarda çocuk, kadın, yaşlı dinlemeyen terör örgütü son olarak dün iki ayrı şehirde iki çocuğun ölümüne neden oldu. 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü tarafından düzenlenen havanlı saldırının kurbanları siviller oldu. Havan mermisinin isabet ettiği sivil araçta bulunanlardan 12 ve 5 yaşlarında iki çocuk hayatını kaybetti. 

Çukurca İlçesi'nde Jandarma 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na saldıran PKK'lı teröristlerin attığı havan mermilerinden biri, yoldan geçen otomobile isabet etti. Otomobilde bulunan 2 çocuk öldü, ikisi çocuk, 6 kişi de yaralandı.

Kuzey Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi'ndeki Jandarma 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na teröristler tarafından saat 18.00 sıralarında havan atışı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. PKK'lıların attığı havan mermilerinden biri, o sırada yoldan geçen bir otomobile isabet etti. Otomobilde bulunan 12 yaşındaki Doğan Kanat ile 5 yaşındaki Viyan Kanat hayatını kaybetti, ikisi çocuk, 6 kişi de yaralandı.

Nöbetteki askerlerin de anında karşılık vermesi üzerine PKK'lılar Irak topraklarına kaçtı.PKK'lıların bulunduğu bölgeler, toplarla ateş altında tutuldu.

AĞRI'DA DA 14 YAŞINDA ÇOCUK ÖLDÜ

PKK'nın ölümüne neden olduğu bir diğer çocuk ise Ağrı'da yaşıyordu. Ağrı’nın Diyadin ilçesinde PKK’nin daha önceden döşediği el yapımın patlayıcının infilak etmesi sonucunda çobanlık yapan 14 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

Ağrı Valiliği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, Diyadin’e bağlı Taşkesen köyünde PKK’nin döşediği el yapımı patlayıcıya basan ve çobanlık yapan 14 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği, 19 yaşındaki gencin ise yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, “İlimiz Diyadin ilçesi Taşkesen Köyü, Kurt Tepe mevkiinde, Güvenlik Güçlerince icra edilen operasyonlarda kullanılan mevzilerin bulunduğu bölgede, araziye PKK’lı teröristler tarafından daha önceden yerleştirildiği değerlendirilen Mayın/EYP düzeneğinin, 09 Temmuz 2016 günü saat 09.30 sıralarında infilak etmesi neticesinde, bölgede hayvan otlatmakta olan Fettah Erden (14) isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Sinan Çiftçi (19) isimli vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yaralanan şahıs, Diyadin Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ağrı Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.” denildi.

Açıklamada, olayla ilgili olarak Diyadin Cumhuriyet Savcısının talimatı ile adli tahkikata başlatıldığı belirtildi. 

Yorumlar