PFDK İsrailli futbolcular kararını verdi

PFDK, Filistin konusundaki paylaşımları nedeniyle İsrailli iki futbolcu hakkında açılan soruşturmada kararını verdi.

Google Haberlere Abone ol
PFDK İsrailli futbolcular kararını verdi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nden ayrılan İsrailli Eden Karzev'e, İsrail'e destek veren sosyal medya paylaşımları nedeniyle 8'er maç men cezası verdi. Bu karar, "ideolojik propaganda" yapmak gerekçesiyle alındı.

Kulüplere Para Cezaları

Aynı sebepten dolayı Antalyaspor ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'ne 97 bin 500'er Türk Lirası para cezası kesildi. Bu cezaların, futbolcuların yaptığı paylaşımların kulüplerin disiplin ilkelerine aykırı olduğu görüşüyle verildiği belirtildi.

Diğer Ceza Kararları

PFDK, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'a 39 bin, Galatasaray, Kayserispor, Sivasspor ve Gaziantep FK'ye 112'şer bin, Trabzonspor'a 168 bin, Fatih Karagümrük'e 200 bin, Antalyaspor'a 168 bin Türk Lirası para cezası uyguladı.

Trendyol 1. Lig Cezaları

Ayrıca, Trendyol 1. Lig'den Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç'e 21 gün, Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası verildi. Sakaryasporlu futbolcular Murat Cem Akpınar 3, Hasan Kılıç da 4 maçtan men cezası aldı. Bu cezaların detayları ve gerekçeleri PFDK tarafından açıklanmadı.

PFDK'nın Rolü ve İşlevi

PFDK'nın aldığı bu kararlar, Türk futbolunda disiplin ve düzenin sağlanması amacıyla veriliyor. Kurulun, futbolcuların ve kulüplerin faaliyetlerini düzenleyici ve denetleyici bir rolü bulunuyor. Alınan kararlar, futbolcuların ve kulüplerin sportif etik ve kurallara uyumunu sağlamak amacını taşıyor.

Yorumlar