Pentagon: PYD'ye silah desteği gözden geçiriliyor

ABD Savunma Bakanlığı, Donald Trump'ın 'YPG'ye silah desteği duracak' yönündeki açıklamasından sonra, 'Silah desteği gözden geçirilyor' açıklaması yaptı

Google Haberlere Abone ol
Pentagon: PYD'ye silah desteği gözden geçiriliyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, YP'ye yaptıkları silah desteğini kesecekleri sözünü veren ABD Başkanı Donald Trump'ın ardından Pentagon'dan açıklama geldi. 

PYD'nin isim değiştirmiş hali olarak bilinen  SGD ile işbirliğinin devam edeceği belirtilen açıklamada, yapılan silah desteğinin gözden geçirileceği ifade edildi. 

Açıklamada, "PYD'nin de içinde olduğu SDG ile işbirliğimiz sürecek. SDG'ye verilen silahlar sınırlı. Kürt ortaklarımıza askeri destek gözden geçiriliyor." denildi. 

ABD Başkanı Trump'ın 'silah desteği kesilecek' yönündeki açıklaması uzun süredir bu konuda itirazlarını sürdüren Ankara'yı memnun etmişti; ancak AK Parti hükümeti açıklamaya yine de temkinli yaklaşmıştı. AK Parti hükümeti üyeleri tarafından yapılan açıklamalarda Trump'ın verdiği sözü tutmasını beklediklerini belirtmişlerdi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında dün yapılan telefon görüşmesinde iki lider başta Suriye olmak üzere bölgesel konuları ele almışlardı. Trump, Türkiye ile ilişkilerin hiç olmadığı kadar iyi olduğunu ileri sürmüştü. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Soçi zirvesi, Suriye'deki görüşmeler ve bölgesel konular ele alındı" denilmişti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre Trump terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'ye silah verilmeyeceği garantisinde bulunmuştu.

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "O, dünyanın zor bir bölgesinde çalışıyor. Çok, çok ilgili ve açık olmak gerekirse çok puan topluyor ve ABD ile de birlikte çalışıyor. Ülkelerimiz arasında harika bir dostluk var. Bence biz şu anda hiç olmadığımız kadar yakınız ve bunun büyük bir bölümü kişisel ilişkilerle alakalı" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

ihsan yalancı pentegone bak git ananı kandır sahtekar türkiyeye saldırtmak için gözden geçiriyordur