Peaky Blinders kimdir gerçek hikayesi nedir? Peaky Blinders dizisi kurgu mu uyarlama mı gerçek mi?

Peaky Blinders dizisinin gerçek mi yoksa kurgu mu uyarlama mı olduğu soruları üzerinden yıllar geçmesine karşın hala merakla sorulur.

Google Haberlere Abone ol
Peaky Blinders kimdir gerçek hikayesi nedir?

Peaky Blinders dizisi kurgu mu uyarlama mı gerçek mi? Bu ve benzeri sorular uzun zamandır soruluyor. Peaky Blinders, İngiltere'de BBC tarafından üretilen ve Steven Knight tarafından yaratılan bir televizyon dizisidir.

PEAKY BLİNDERS KİMDİR GERÇEK HİKAYESİ NEDİR? 

İlk olarak 2013 yılında yayınlanan dizi, Birmingham'da geçen bir suç dramasıdır ve 1. Dünya Savaşı sonrasında Tommy Shelby adlı bir mafya liderinin hikayesini anlatmaktadır.

Dizinin adı, Birmingham'ın Peaky Blinders çetesi ile ilgilidir. Bu çete, 1890'larda ve 1900'lü yılların başında Birmingham'da faaliyet göstermiş bir suç örgütüdür. Çete üyeleri, isimlerini, genellikle şapkalarının üzerine dikilmiş bıçaklarla yapmışlardır.

Peaky Blinders gerçek mi Peaky Blinders dizisi kurgu mu uyarlama mı gerçek mi
Peaky Blinders 

 

Oyuncu kadrosunda Cillian Murphy, Helen McCrory, Paul Anderson, Sophie Rundle ve Tom Hardy gibi ünlü isimleri barındırmaktadır. Dizi, görsel tarzı, müzikleri ve karakterleriyle öne çıkmaktadır. Ayrıca, dönemin İngiltere'sine ve siyasi olaylarına da değinmektedir.

Peaky Blinders, beş sezon ve 30 bölümden oluşmaktadır. Dizinin altıncı ve son sezonu için planlar yapılmaktadır. Peaky Blinders, birçok ödüle aday gösterilmiş ve birçok ödül kazanmıştır. Dizi, popüler kültürde büyük bir hayran kitlesi edinmiştir ve birçok ülkede yayınlanmaktadır. Peaky Blinders gerçek mi? Peaky Blinders dizisi kurgu mu uyarlama mı gerçek mi?

PEAKY BLİNDERS GERÇEK Mİ? 

Birçok izleyici Peaky Blinders çetesini gerçek zannetse de dizide anlatılan olaylar ve karakterler tamamen hayal ürünüdür. Yani, Peaky Blinders dizisi gerçek değildir. Peaky Blinders hem İngiltere'de hem de dünya genelinde en çok izlenen televizyon dizilerinden biri oldu. Colm McCarthy, Tim Mielants ve Otto Bathurst'ın yönettiği dizinin senaryosunu Steven Knight yazdı. 

Imdb puanı 8.8 olan Peaky Blinders dizisinin festivallerden kazandığı ödüllerden bazıları şunlardır:

  • 1- En İyi Görüntü ve Işık Dalında BAFTA Craft Ödülü
  • 2- NME En İyi TV Dizisi Ödülü
  • 3- En İyi Dizi Dalında BAFTA ödülü

Dizide yer alan ana karakterler ve temel özellikleri şunlardır.

1- Tommy Shelby:

I Dünya Savaşı'nda Fransa'da tünelci olarak savaşan Tommy döndüğünde hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını görür. Savaşta psikolojisi bozulan Tommy'nin artık tek bir hedefi vardır: Mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yükselmek ve İngiltere'nin en büyüğü olmak.

Peaky Blinders gerçek mi Peaky Blinders dizisi kurgu mu uyarlama mı gerçek mi
Peaky Blinders gerçek mi Peaky Blinders dizisi kurgu mu uyarlama mı gerçek mi

 

Önce bahis oyunlarında ilerleyen Tommy doğru stratejiler izleyerek yavaş yavaş Londra'yı ele geçirir. Sert ve hiçbir koşulda taviz vermeyen biri Tommy Shelby, Türkiye'deki izleyiciler tarafından da en sevilen Karakterler arasında yer alıyor

Tommy'nin öne çıkan diğer özellikleri şu şekilde sıralanabilir: Az konuşması Yerinde ve doğru kararlar alması, Ölüme çok yaklaştığı anlarda bile soğukkanlılığını yitirmemesi. Ailesi için her türlü fedakarlığı göze alması. Bazı durumlarda gözünü karartıp son derece acımasız olabilmesi.

2- Polly Hala:

Polly, Shelby ailesinin en büyüğüdür. Tommy ile sık sık kavga etseler de ailenin en güvenilir üyelerinden biridir. Kayıp olan oğlunu bulduktan sonra anaç kişiliğiyle öne çıkan Polly, gerektiği takdirde çok sert ve radikal kararlar almasıyla tanınıyor.

3- Arthur Shelby:

Tommy'nin abisi olmasına rağmen ailede sözü geçmeyen Arthur, alkol ve şiddet problemi olan biridir. Birçok kez ailesini zor durumda bırakan Arthur, dizinin en orijinal karakterleri arasında yer alıyor.

4- Grace:

Grace, Tommy'i izlemesi için tutulan bir ajandır. Çiftin arasındaki çekim giderek aşka dönüşür. İlerleyen bölümlerde Tommy ve Grace evlenir.

5- Alfie Solomons:

Thomas Hardy'nin hayat verdiği Alfie Solomons, tam olarak kimin tarafında olduğu anlaşılmayan, Yahudi bir mafya babasıdır.

Peaky Blienders Karakterleri Gerçek Hayatta Yaşadı mı?

Senaryosunu Steven Knight'ın yazdığı Pekay Blinderrs'ta yer alan karakterlerin tamamı kurgusaldır.

Yorumlar