Papa ırkçılık mı yaptı yanlış mı anlaşıldı? Papa Afrikalı kardinale ırkçılık yaptı mı?

Papa'nın sosyal medyada hızla viral olan videosunda ırkçılık yapıldığı ileri sürülüyor. Peki, işin aslı nedir, gerçekten Papa ırkçılık mı yaptı? Bakın işin aslı ne çıktı:

Özel Haber - Papa, Afrikalı bir kardinali ırkçılık yaptı iddiası son günlerde sosyal medyada hızla viral oldu.

PAPA IRKÇILIK MI YAPTI?

Görüntülerde, Papa bir tören esnasında sırasıyla kendisiyle el sıkışan kardinallerle konuşuyor, güzel ve samimi hareketlerde bulunuyor. Ancak sıra siyahi tenli bir kardinale geldiğinde ise Papa istenmeyen bir duruma karşı gösterilen tavrı gösteriyor. Papa'nın bu davranışı sosyal medyada, "Afrikalı kardinale karşı ırkçılık" olarak yorumlandı. 

Peki, gerçekte öyle mi, Papa gerçekten siyahi bir papaza karşı ırkçılık yaptı mı?

İşin aslı şu: 

Mevcut Papa'nın prensiplerinden biri de elini öptürmemesidir. Siyahi kardinalin elini öpmesi üzerine Papa istenmeyen bir hareket karşısında tepkisini ortaya koyuyor. Dikkat edilirse önceki ve sonraki kardinaller sadece Papa'nın elini tutuyor ve geçiyor. Ancak Afrikalı kardinal ise onun elini öpüyor. Bu durum Papa'yı rahatsız ediyor. 

Mevcut Papa'nın ırkçı olmadığı biliniyor. Bu nedenle siyahi bir Afrikalı kardinale karşı binlerce kişinin önünde ırkçılık yapma ihtimali de söz konusu değildir.

Kaynak: Sonhaberler.com