Özyeğin Üniversitesi Ar-Ge Zirvesi'nde

Özyeğin Üniversitesi, 29-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 1. AR-GE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde, proje ve araştırma merkezlerinin inovatif çalışmalarıyla yer alıyor. Özyeğin Üniversitesi standında EÇEM, ÖzÜ Rover, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Hukuk Fakültesi’nin projeleri ve araştırma merkezleri tanıtılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Özyeğin Üniversitesi Ar-Ge Zirvesi'nde

Sonhaberler | Haber Merkezi

Üniversite öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin Teknoparklarda ve AR-GE merkezlerinde geliştirdiği tüm inovatif projeler, 29-30 Kasım tarihlerinde 1.AR-GE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde aynı platformda sergileniyor. Enerji, çevre ve ekonomi konuları üzerine odaklanan, temel bilgi ve mühendislik kavramlarını oluşturan ve uygulayan bir merkez olmak hedefiyle 2009 yılında Özyeğin Üniversitesi çatısı altında kurulan EÇEM (Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi) ve uzay robotları konusunda araştırma yapmak ve konu ile ilgili yarışmalara katılmak üzere oluşturulan ÖzÜ Rover Takımı çalışmaları Özyeğin Üniversitesi standında ziyaretçilere tanıtılıyor.

ARAŞTIRMA MERKEZLERİ DE ZİRVEDE

Özyeğin Üniversitesi’nin desteğiyle çalışmalarını sürdüren araştırma merkezleri EVATEG ile OKATEM de zirveye katılıyor. AR-GE, Ölçüm ve Danışmanlık alanlarında hizmet veren, çeşitli kurum, kuruluş ve kişilerle birçok alanda teknolojik projeler gerçekleştiren EVATEG (Enerji Verimli Elektronik ve Aydınlatma Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi) ile Optik Kablosuz Haberleşme Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi (OKATEM), İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) özel davetlisi olarak İSTKA standında tanıtılıyor. Termal teknolojiler, optik teknolojiler, aydınlatma sistemleri ve dizaynı konularında uzman akademik kadrosuyla AR-GE alanında hizmet sunan EVATEG, uluslararası kabul edilmiş standartlar çerçevesinde verdiği optik ölçüm hizmetiyle, aydınlatma kalitesini artırıyor. 2015 yılı itibarıyla İSTKA’dan aldığı ikinci destekle globalleşme yönünde adımlar atmaya başlayan EVATEG, akredite ölçüm laboratuvarları ile uluslararası bir merkez haline gelinmesi yönünde çalışmalarını sürdürüyor. Kurulacak uluslararası teknoloji platformuyla birlikte tüm paydaşlara hizmet edecek bilgi ve teknoloji transferi ağıyla üretilecek global değerler, ülkemizin elektronik ve aydınlatma teknolojileri konularında dünyaya entegre olmasına da öncülük ediyor.

OKATEM, Türkiye’de optik kablosuz haberleşme alanında faaliyet gösteren ilk AR-GE Merkezi. Endüstri ile ortaklaşa yürütülecek AR-GE faaliyetleri ile yenilikçi optik kablosuz haberleşme çözümlerinin yerel imkanlar ile üretilmesine imkan sağlamayı ve telekomünikasyon sektöründe ülkemizin lokomotifi durumunda olan İstanbul Bölgesi’nin küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizin yeni gelişen bu teknoloji alanında söz sahibi olabilmesi ve yüksek katma değerli optik kablosuz haberleşme tabanlı ürünler, hizmetler ve uygulamalar geliştirebilmesi için OKATEM, dünyadaki benzerleri ile yarışacak kapasitede bir AR-GE altyapısı sağlıyor. Özyeğin Üniversitesi öncülüğünde proje ortağı ve iştirakçisi 5 üniversite ve 7 şirketin bir araya geldiği OKATEM’de, geleceğin kablosuz haberleşme teknolojilerine yön veriliyor. EVATEG ve OKATEM, İnovasyon Zirvesindeki stantlarında, yürüttükleri proje ve çalışmalarla ilgili olarak ziyaretçileri bilgilendiriyor.

“AR-GE ÇALIŞMALARINI DESTEKLİYORUZ”

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk; Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarında son beş yıldır Özyeğin Üniversitesi’nin ilk 10’da yer aldığını, 2016 Endeksinde Türkiye’nin En Yenilikçi 4. Vakıf Üniversitesi olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Yenilikçi ve girişimci vizyonumuz doğrultusunda, AR-GE çalışmalarına büyük önem ve destek veriyoruz. Gerek fakültelerimizde gerekse OKATEM, EVATEG, EÇEM gibi araştırma merkezlerimizde inovatif projelerle ve AR-GE çalışmalarıyla birçok ilke imza atıyoruz. Bu nedenle AR-GE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ne katılımımızın önemine inanıyor; araştırmacı kimliğimiz, katma değer yaratan, dönüştürücü eğitim modeli yaklaşımımızla, öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin birlikte geliştirdiği inovatif projeleri sergilemekten memnuniyet duyuyoruz.’’

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ 

Yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda/kuruluşlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi’nde 2016-2017 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 86’sı burslu öğrenim görüyor. Üniversite, 6 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans programıyla; 3 enstitü bünyesinde 30 lisansüstü programla eğitim veriyor. Çekmeköy’de bulunan kampüsünde, toplam 280 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlıyor.

Yorumlar