Özlem Zengin'e ahlaksız saldırıda flaş gelişme

Özlem Zengin'e Twitter üzerinden ahlaksız saldırıda bulunan Avukat Mert Yaşar, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adliyede savcılık ifadesi sonrasında tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Yaşar'ın tutuklanmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Özlem Zengin'e ahlaksız saldırıda flaş gelişme

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e alçak ifadeler içeren sosyal medya paylaşımı ile saldıran Avukat Mert Yaşar'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Yaşar, Adliye'ye sevk edildi.

Sosyal medya üzerinden AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e çok ağır hakaret içeren paylaşımda bulunan ve gözaltına alınan Avukat Mert Yaşar adliyeye sevk edildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün soruşturması; Avukat Mert Yaşar'ın AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı ahlaksız paylaşım üzerine açılmıştı.

Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; söz konusu paylaşımda bulunan Yaşar'ın yakalanması için İstanbul Emniyeti'ne talimat gönderdi. Daha sonra yaptığı paylaşımı sosyal medya hesabından silen Mert Yaşar, İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Mert Yaşar, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki yasal işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yaşar, çıkarıldığı savcılıkça tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Mahkeme, ahlaksızca saldırıda bulunan avukat Yaşar'ın tutuklanmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Cezaevinde "çıplak arama" yapıldığı eleştirilerini reddederek "Onurlu ve ahlaklı kadın bir sene beklemez" diyen ve tepki toplayan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Bu insanlar artık talimatla bebek sahibi oluyorlar, bebekli kadınlar cezaevinde var' demek için" açıklamasını yapmıştı. 

Twitter'da tepki toplayan Zengin'e avukat Mert Yaşar da tepki göstermiş, "Cumhurbaşkanlığı kabinesine ilk gece hakkı verilse, Özlem Zengin gagasını kapatır mı" demişti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yaşar için yargı organlarına, "Bağımsız Türk yargısından bu Mert Yaşar denen mahlukun en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu haysiyetsizlik karşısında acaba muhalefet ne yapacak? Kuvvetle muhtemel kafasını kuma gömecek. Takipçisi olacağız" diye seslenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili resen soruşturma başlatmıştı.

Yaşar, 22 Şubat akşamı Eyüpsultan'daki evinde gözaltına alınmıştı.

Detaylar Geliyor..

 

Yorumlar