Özlem Akarsu Çelik neden ayrıldı? Özlem Akarsu Çelik Halk TV'den neden istifa etti?

Özlem Akarsu Çelik ve İnan Demirel, Halk TV'den istifa ederek ayrılık kararlarının gerekçesini sosyal medya üzerinden duyurdu. Çelik'in açıklamalarında, haberlere patron tarafından müdahale edildiği belirtilerek buna karşı çıktığı için istifa ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Özlem Akarsu Çelik, Halk TV'den istifa etti

Özlem Akarsu Çelik neden ayrıldı? Özlem Akarsu Çelik Halk TV'den neden istifa etti? Halk TV'de istifa depremi yaşandı. Özlem Akarsu Çelik ve İnan Demirel, Halk TV'den ayrılma kararını alarak istifa etti. 

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik, Halk TV'den istifa gerekçesinin, 212 Basın Sigortası ve editoryal bağımsızlık olduğunu açıkladı.

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik Halk TV'den istifa gerekçesine ilişkin açıklama yaptı. Çelik açıklamasında "Halk TV Ankara Temsilciliği görevimden istifamın gerekçesi. Dört aydır birlikte çalıştığım ekip arkadaşlarıma ve değerli izleyicilere saygılarımla…" ifadelerini kullandı.  

ÖZLEM AKARSU ÇELİK NEDEN AYRILDI? ÖZLEM AKARSU ÇELİK HALK TV'DEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Açıklamada "Gazete patronlarının genel yayın yönetmenliğine soyunmaması gerektiğini" vurgulayan Çelik "Gazetecilik kamu yararı yerine, bir patronun, belli siyasi ve ekonomik yapıların çıkarı gözetilerek icra edildiğinde ülkenin ne hale geldiğinin tanıklarıyız" eleştirisini de dile getirdi.

Özlem Akarsu Çelik, istifa sonrasında yayınladığı basın açıklamasının tam metni şöyle: 

1 Eylül 2022 tarihi itibariyle başladığım Halk TV Ankara Temsilciliği görevimden 6 Ocak 2023 akşamı istifa ettim. Sizden gelen sorular üzerine açıklama yapmam zorunlu hale geldi.

Türkiye'nin en çok izlenen haber kanalından neden istifa ettiğimi soruyorsunuz. Gerekçemin her zamanki gibi ilkesel olduğunun bilinmesini isterim.

Halk TV'de gerek ekran yüzleri gerekse haberin mutfağında çalışan arkadaşlarımızın olağanüstü emeğine, fedakarlığına saygım sonsuz. Hepsine teşekkür ediyorum. Onları töhmet altında bırakacak tek bir söz söylemem. Sizler gib ibende meslektaşlarımı izleyip okumayı sürdüreceğim.

Bir büro kurmanın ve ekiple heyecanlı bir yolculuğa çıkmanın zorluklarını defalarca tecrübe etmiş bir gazeteci olarak istifa kararını, genç meslektaşlarımın hak ettiği koşullarda çalışması için aldım.

Gazeteciliğin, "Olmazsa olmaz"ları, 212 Sayılı Basın Kanunun'na tabi çalışma ve editoryal bağımsızlıktır. Medya patronları açısından biraz daha maliyetli bir sigorta olduğu için yıllarca 212'siz çalıştırılan gazeteciler, bugün milyonlarca EYT'li arasında. Ayrıca mevcut siyasi iktidar, 212'den kaynaklanan haklarımızı patronlarla iş birliği yaparak gasp etti. Geriye sadece yıpranma payı ve basın kartı hakkımız kalsa da 212, habercilerin temel hakkıdır, medya patronları açısından zorunluluktur.

Geçmişten bugüne medyada sendikal girişimlerin nasıl sertlikle engellendiği de bilinen bir olgudur. Toplumun her kesimindeki emekçilerin hak arayışını gündeme taşıyan bizlerin, kendi haklarına sahip çıkamayışı, kabul edilemez.

Gazetecilik kamu yararı gyerine bir patronun, belli siyasi ve ekonomik yapıların çıkarı gözetilerek icra edildiğinde ülkenin ne hale geldiğinin tanıklarıyız. Gazetecilikten gelmeyen medya patronları genel yayın yönetmenliğine soyunmamalı, hasımlarını-hısımlarını bu işe karıştırmamalaı ve haber merkezlerini yönetme işin mesleğimizin saygın isimlerine bırakmalıdır. Aksi durumda, hukuksuzlukları hamasetle örtenlere ve kendisi alternatifsiz sanan tek insan yönetimlerine dönüşürüz. Saygılarımla...

 

Yorumlar