Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hatay tepkisi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'daki açıklamalarına tepki göstererek siyasi şantaj ve oy talebi yapmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hatay tepkisi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de yaşamını yitiren taksi şoförü Oğuz Erge'nin ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'da yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Erdoğan'ın, "Genel iktidarla yerel iktidar birlikte olmazsa hizmet gelmez" şeklindeki ifadelerini eleştiren Özel, bu sözleri vicdan, yürek ve akıl sahibi kimselerin duymaya bile tahammül edemeyeceği laflar olarak nitelendirdi.

Özel, Erdoğan'ın Hatay halkına siyasi şantaj yapmakla suçlayarak, "Hatay'a siyasi şantaj yapıyor olmasının ayıbını Hataylılara havale ediyorum" dedi ve ekledi: "Diyor ki 'Benim partimden bir belediye başkanı olmadığı için ben Hatay'ı hizmetsiz bıraktım, seçmezseniz yine getirmem.' Yalan da söylüyor." Özel, bu durumu tüm millete ve özellikle AK Parti'ye oy veren vicdan sahibi insanlara şikayet ettiğini belirtti.

Erdoğan'ın, AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı" şeklindeki açıklamaları, siyasi arenada büyük yankı buldu. Bu sözler, Özel tarafından, Erdoğan'ın Hatay'a yönelik tutumunu ve siyasi şantajını eleştirmek için kullanıldı.

ÖZGÜR ÖZEL'İN SERT SÖZLERİ

Özgür Özel, Recep Tayyip Erdoğan'ın kalbinin yerinde taş olsa bu lafların edilemeyeceğini söyleyerek, "Olmaz olsun senden gelecek hizmet. Yazıklar olsun! Bir insanın gözü bu kadar nasıl döndü gerçekten inanmıyorum! Kalbinin yerinde taş var demek ki bu adamın!" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Yorumlar