Opet 2000 TL devlet katkısı doğru mu WhatsApp anket mesajları gerçek mi?

Opet devlet katkısı doğru mu WhatsApp anket mesajları gerçek mi, şirket tarafından doldurulması istenen bir anket mi yoksa bir kez daha dolandırıcılar tarafından denenen bir yöntem mi? Dolandırıcılar tarafından bulunan yöntemlere her geeçen gün bir yenisi ekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Opet 2000 TL devlet katkısı doğru mu WhatsApp?

Opet 2000 TL devlet katkısı doğru mu WhatsApp anket mesajları gerçek mi? akaryakıt şirketi tarafından doldurulması istenen bir anket mi yoksa bir kez daha dolandırıcılar tarafından denenen bir yöntem mi? Dolandıcılar tarafından bulunan son yöntem, "Opet 2000 TL devlet katkısı" dolandırıcılığı oldu. Peki, dolandırıcılar bu kampanyayla ne hedefliyor, amaçları nedir?

Para kazandırma vaadli mesajlar bir kez daha vatandaşı tuzağa düşürmek için kullanılıyor.

WhatsApp ve internetteki çeşitli platformlar üzerinden vatandaşlara Opet adına gönderilen bir mesajda 2000 TL devlet katkısı verileceğine dair vaadlerde bulunuluyor. 

Opet devlet katkısı doğru mu anket gerçek mi?
Opet devlet katkısı doğru mu anket gerçek mi?

 

Mesajda, gönderilen linke tıklanarak çıkan anketin doldurulması ve akabinde anketin gönderilmesi karşılığında 2 bin TL kazanılacağı belirtiliyor. 

Opet devlet katkısı içerikli anket iddiasıyla gönderilen linke tıklandığında sahte bir Opet sayfası açılıyor.

Opet devlet katkısı doğru mu anket gerçek mi?
Opet'in kampanyalar sayfasında böyle bir kampanya yok.

 

Sayfaya girenler ise karşılarında “Tebrikler! Opet Devlet katkısı! Anket sayesinde 2000 Lira alma şansınız olacak.” şeklinde bir mesaj görüyor. 

Opet şirketinin görsellerinin yer aldığı sayfada, dolandırıcılığı destekleyen çeşitli yorumlar yer alıyor. 

Anketin altında ise Hindistan ve Pakistan isimli ve fotoğraflı insanların ankete katıldıklarını ve kazandıklarını iddia ettikleri yorumları yer alıyor.

Ancak bunların hepsi, dolandırıcıların yeni bir yöntemi muhtemelen. Çünkü linke tıklanınca açılan sitenin Opet’le herhangi bir alakası yok.

Bunun yanı sıra Opet, özel bir akaryakıt şirketi, devletle bir bağı bulunmuyor. Opet’in devlet katkısı adı altında ya da herhangi bir şekilde anket yoluyla para dağıtması mümkün değil. Devletin de böyle bir desteği yok.

Vatandaşların, insanları para ödülüyle kandırarak kişisel bilgilerini ve banka hesaplarını ele geçirmeye çalışan bu gibi dolandırıcılara karşı çok dikkatli olmaları gerekiyor.


 

Yorumlar