OPET kimin, OPET'in sahibi Öztürk ailesi kimdir, nerelidir?

OPET kimin, sahibi kimdir? Türkiye'deki akaryakıt şirketlerinin en büyüklerinden biri olarak bilinen OPET'in kim tarafından ne zaman ve nerede kurulduğu, şu anda kimin olduğu, sahiplik yapısının nasıl olduğu, ortakları kim? İşte soruların cevapları:

Google Haberlere Abone ol
OPET kimin, OPET'in sahibi Öztürk ailesi kimdir?

OPET kimin, OPET'in Sahibi Öztürk ailesi kimdir, nerelidir? Türkiye'nin en büyük akaryakıt şirketlerinden biri olarak bilinen OPET'in kimin olduğu, sahibinin kim olduğu merak ediliyor. Koç Holding ile ilişkisinin ne olduğu, gerçek sahibinin kim olduğu merak edilen konular arasında yer alıyor. OPET kimin, OPET'in Sahibi Öztürk ailesi kimdir, nerelidir? İşte OPET'in sahibi hakkında merak edilenlerden bazıları:

OPET kimin OPET'in Sahibi Kimdir
OPET kimin OPET'in Sahibi Kimdir

 

OPET 1982 yılında öğretmenlikten istifa ederek iş dünyasına atılan Fikret Öztürk tarafından Mersin'de kuruldu.

İlk başlarda Madeni yağ ve akaryakıt konularında faaliyet gösteren limited şirket kuruldu. Fikret Öztürk, eşi Nurten Öztürk ile birlikte akaryakıt işine girdi.

10 yıl içinde işlerini büyütmeyi başaran Öztürk çifti, daha sonra iş merkezlerini İstanbul'a taşındı ve akaryakıt dağıtım istasyonları kurmaya karar verirler.

OPET ismi de 1992 yılında ortaya çıktı.

2002 yılında Türkiye'nin en büyük holdingi olan Koç Holding, OPET'in yüzde 50 hissesini satın alarak Öztürk çiftine ortak oldu.

OPET, 98 oktan kurşunsuz benzini Türkiye’ye ilk kez getiren ve Ultra Euro Diesel motorini Avrupa’dan önce Türk tüketicisinin kullanımına sunan bir markadır. OPET, 2004 yılında ISO 9001:2000 Kalite Belgesini almaya hak kazanmıştır.

OPET kimin OPET'in Sahibi Kimdir
OPET Örnek İstasyonlarından biri

 

Siyah ürünlerde yüzde 33 pazar payına sahip olan OPET'in Türkiye genelinde 1.178 istasyonu bulunuyor.

Şirketin 1 milyon metreküp depolama kapasitesi onu sektörde öne çıkarıyor.

OPET'İN KURUCUSU ÖZTÜRK ÇİFTİ BAŞARILARINI ANLATMIŞTI

OPET'in ilk sahipleri ve kurucuları Fikret ve Nurten Öztürk çifti 2014 yılında Konya'da katıldıkları bir toplantıda şirketin kuruluş hikayesini ve başarılarının arkasındaki gerçek sırrı açıklamışlardı. 

OPET kimin OPET'in Sahibi Kimdir
OPET

 

“İş hayatında başarılı olacaksan öncelikle dürüst olacaksın ve kayıt dışı çalışmayacaksın” diyen Fikret Öztürk, bir de şirket olarak başarılı olmak ve büyümek isteyenlerin merkezinin İstanbul’da, müteahhitlik işi yapanların da merkezinin Ankara’da olmasının gerektiğini belirtti. Öztürk, hiç bir zaman kayıt dışı akaryakıt alıp satmadığını belirterek, ''Yoksa KOÇ benimle ortak olur muydu?'' diyerek ''Ne iş yaparsanız yapın dürüstçe yapın'' tavsiyesinde bulundu.

ÖĞRETMENLİKTEN TİCARETE

Eşiyle birlikte öğretmen olduklarını, ancak tayinleri çıkınca gitmeyip ticarete atıldıklarını söyleyen Öztürk, iş hayatına madeni yağ satan küçük bir dükkanla başladığını anlattı. Madeni yağ işinin Türkiye’nin en büyük akaryakıt ve madeni yağ distribütörlüğüne dönüştüğünü anlatan Fikret Öztürk, “Sonra akaryakıt istasyonu şirketlerine talip olduk ve bunların sayısı oldukça çoğaldı. Önce biraz tereddüt ettik, sonra "Neden dağıtım şirketi kurmayalım" dedik. 1992 yılı Şubat’ında İstanbul’a taşındık. 6 ay içinde OPET olarak faaliyete başladık. 2002 yılı sonunda Koç Holding Enerji Grubu ile %50 -%50 bir ortaklık gerçekleştirdik ve OPET, bu ortaklıktan doğan güç birlikteliği ve sinerji sonucu hızla büyüyen ve sektörün ilk sıralarına yerleşen bir firma olarak, müşteri memnuniyetinde liderliğini sürdürüyor. Yani 5 metrekarelik madeni yağ dükkanı, Öztürkler Petrol’e, Öztürkler Petrol OPET’e ve OPET bugün ülkemizin en önemli markalarından birine dönüştü”

“Ne iş yaparsanız yapın dürüstçe yapın'' tavsiyesinde de bulunan Öztürk, “karşınızdakini değil kendinizi kandırın.. Dürüst olun. Ayrıca gençlere de fırsat verin” diyerek sözlerini tamamladı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Daha sonra söz alan Nurten Öztürk de, Köy Enstitüsü mezunu bir babanın kızı olduğunu ve babasının isteği ile öğretmen olduğunu söyledi. Babasının öğretmenlik yaptığı okulu kendisinin yaptığını anlatan Öztürk, ancak tayin çıkınca eşiyle birlikte ticaret hayatına atıldıklarını belirtti.

Sosyal Sorumluluk Projelerine nasıl başladıklarını anlatan Nurten Öztürk, “Birgün yurt dışına giderken havaalanında tuvalete gittim. 2 tane yabancı bayanın kendi aralarında İĞRENÇ TÜRKLER diye konuştuklarını duydum. Karşılık vermek istedim, ancak tuvaletlerin durumunu görünce sesim çıkmadı. Tam anlamıyla rezaletti gerçekten. Dönüşte ilk işim tuvalet konusuna el atmak oldu. İstasyonlarımıza eğitim vererek modern tuvaletler yapmaya başladık ve bunu tüm Türkiye’deki istasyonlarımıza yaydık. Başarılı olduğumuza da inanıyoruz” dedi.


 

Yorumlar

Ayas Sayın opet sahipleri bende emekli bir oğretmenim opetin ortağı öztürk lere sesleniyorum doğruluktan bahsediyorsunuz eğer bu çekiliş oyunları yalan sahte ise sizin kazancınız geçen 1 kuruşum bile haram olsun yazıklar olsun ilginize bilginize
AYŞE TULUY İZMİR ÇİĞLİ ANADOLU CAD. NO.1062 OPET MERKEZİNİZDEN ŞİKAYETÇİYİM .EDEPSİZLER SAYGISIZLAR HİLEKARCILIK HAKSIZLIK ÇOK YABILIYOR ŞİDDETLE KINIYORUM VE AYIPLIYORUM YAZIKLAR OLSUN SİZİN GİBİ OPET ÇİLERE.