Öncü Spor 2018 vizyonunu belirledi

2018 yılına Kudüs Koşusu gibi anlamlı bir faaliyetle başlayan Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, 2018 Çalıştay Programı'nı Aytepe Kamp Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Öncü Spor 2018 vizyonunu belirledi

2018 yılına Kudüs Koşusu gibi anlamlı bir faaliyetle başlayan Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, 2018 Çalıştay Programı'nı Aytepe Kamp Merkezi'nde gerçekleştirdi. Öncüspor Genel Başkan Dr. Mustafa Canbey, “Hedeflerimizi büyük tutmak zorundayız. Bizim hedefimiz fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı ve maneviyatı yüksek bireylerin yetişmesi olduğu kadar uluslar arası alanda ülkemizi temsil eden başarılı sporcular yetiştirmek olmalıdır” dedi.

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri'nin katıldığı çalıştay, Genel Başkan Dr. Mustafa Canbey'in açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı. Dr. Mustafa Canbey konuşmasında; 2018 yılında Öncü Spor olarak imza atacakları kalıcı ve değerli projelerle, sporu seven ve spor yapan nesiller amaçladıklarını söyledi. Türkiye'de spor yapanların toplum geneline oranının çok düşük olduğunu ifade eden Canbey, spor yapan gençlerin hayatta da başarılı bireyler olduğunu vurguladı. Canbey, “Hedeflerimizi büyük tutmak zorundayız. Bizim hedefimiz fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı ve maneviyatı yüksek bireylerin yetişmesi olduğu kadar uluslar arası alanda ülkemizi temsil eden başarılı sporcular yetiştirmek olmalıdır. Kaybedecek zamanımız yok. Lisanslı sporcu sayımızı ve kulüp sayımızı hızla artırmalıyız” dedi.

Yeni dönem için planlama ve değerlendirmelerin yapıldığı çalıştaya ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da katılarak, “Öncü Gençlik ve Spor Kulübü'nün son dönemde yaptığı başarılı çalışmalarıyla güçlü bir gelecek vizyonunu da ortaya koyduğunu belirtti.

Bir yılın planlaması yapıldı

Çalıştayın 1. oturumunda; kulübün 2018 vizyonu ve hedeflenen yeni projeler ele alındı. Oturumun başında gerçekleştirilen proje sunumları sonrasında, sunumlarla ilgili yönetim kurulu üyelerinin görüşlerine başvuruldu. Üyeler tek tek söz alarak değerlendirmelerde bulundular. Devam eden oturumlarda kulüp asbaşkanları kendi branşlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Taekwondo, Judo, Güreş, Boks, Atletizm, Basketbol, Tenis, Besyo, Mini Golf branşlarında söz alan asbaşkanlar sunumlarında; 2018 yılı için planladıkları faaliyetleri, ulaşmak istedikleri amaçları anlattılar.

İmam hatiplerde spor teşvik edilecek

Çalıştay kapsamında, sporla ilgili birçok konu gündeme alınırken İmam Hatip okullarında sporun teşvik edilmesi ve çocuklara daha fazla dokunulması noktasında çalışmalar yapılması gerektiğine işaret edildi. Türkiye'de spora ilginin teşvik edilmesi, yeni yeteneklerin keşfedilmesi, branşlarda yapılacak çalışmalar, sporda tesisleşmenin önemi, uzun müzakerelerin yapıldığı konular arasındaydı. Çalıştayda Öncü Spor’un yeni projeleri de konuşuldu. Spor temalı tiyatrolar, spor bilgi yarışmaları, Ulubatlı Hasan Bayrak Yarışı, yeni faaliyete geçecek branşlar; sporla gençleri, okulları, sanatı ve bilgiyi buluşturan 2018 yılı projeleri olarak açıklandı. Aytepe'nin doğal ortamında gerçekleştirilen kampta sportif aktivitelere ve takım oyunlarına da yer verildi. Oldukça verimli geçen çalıştay, sonuç değerlendirmeleriyle son buldu.

Yorumlar