Öldüğü 15 yıl sonra anlaşıldı

İspanya'nın başkenti Madrid'de tek başına yaşayan kadın 15 yıl önce öldü. Ancak arayan soranı olmadığı ve faturaları otomatik ödendiği için 15 yıl boyunca öldüğü anlaşılamadı.

Google Haberlere Abone ol
Öldüğü 15 yıl sonra anlaşıldı

İspanya'da 1926 yılında dünyaya gelen Isabel Rivera Hernandez ismindeki kadın 1965 ölü bulunduğu apartmana taşındı. Hayatının büyük kısmını bu apartmanda geçiren kadın Juan Molina Munoz ismindeki mimar ile birlikte yaşıyor. Munoz'un bir süre sonra hayatını kaybetmesi ile birlikte sadece apartmanın kapıcısı ile iletişimi kaldı. Ancak interkom sisteminin devreye girmesi ile birlikte kapıcıda işten çıkartılınca Hernandez'in iletişim kuracağı hiç kimse kalmamıştı.

FATURALAR İÇİN OTOMATİK ÖDEME TALİMATI VERMİŞ

En son 2004 yılının Eylül ayında görülen Fernandez'in faturalarının otomatik ödenmesi için apartmanın altında bulunan bankadan otomatik ödeme talimatı verdiği ortaya çıktı. Faturaları otomatik ödenen kadını kimse arayıp sormuyordu. Sonunda talihsiz kadının yeğeni bir dava için kendisine ulaşmaya çalıştı. Ancak tüm çabaları sonuçsuz kalan yeğeni itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Evin balkonundan giren itfaiye ekipleri kadının cansız bedenini banyoda buldu. Kadının 15 önce doğal sebeplerden ötürü öldüğü ortaya çıktı.

CESET MUMYALAŞTIĞI İÇİN KOKMAMIŞ

Evden hiç koku gelmediği için de öldüğü anlaşılamayan kadının cesedinin banyodaki nemli ortam ve havalandırmanın iyi çalışması nedeniyle mumyalaştığı ve cesedin bu yüzden kokmadığı belirlendi. Kadının komşularından Emilio Munoz "Faturaları ödendiği için yaşadığını düşündüm" dedi. Apartmanın altındaki bankanın yetkilisi "Faturaları ödenmesine rağmen hiç günlük harcama olmamasından şüphelenip evine gitmiştim. Ama kapı açılmayınca umursamamıştım" dedi.

BENZER OLAY DAHA ÖNCEDE YAŞANDI

İspanya'da yaşanan olayın bir benzeride bu ayın başında Almanya'da meydana gelmişti. Almanya'da bir binada meydana gelen yangının ardından binayı boşaltan itfaiye ekipleri kapısı açılmayan bir eve girdiğinde 8 yıl önce öldüğü belirlenen 59 yaşındaki Heinz H.'nin cesedi ile karşılaşmıştı. Heinz H.'nin de Isabel Rivera Fernandez gibi faturaları için otomatik ödeme talimatı verdiği ortaya çıkmıştı.

Yorumlar