Okullar tatil! 4 ilde eğitime ara verildi

Kar yağışının yoğun şekilde etkili olduğu Trakya'da bölgesindeki illerde eğitime ara verildi.

Google Haberlere Abone ol
Okullar tatil! 4 ilde eğitime ara verildi

Son dakika kar tatili haberi! Trakya'da 4 ilde eğitime kar nedeniyle ara verildi. 

Olumsuz hava koşulları nedeniyle, 10 Ocak 2024 Çarşamba günü, birçok il ve ilçede eğitim faaliyetlerine ara verildiği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne, Balıkesir, Çanakkale, Bolu, Düzce ve Eskişehir gibi illere yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. İlgili valilikler ve kaymakamlıklar tarafından yapılan resmi açıklamalarla, kar tatili olan iller ve ilçeler kamuoyuna duyuruldu.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU TAHMİNİNİ YAYINLADI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinde yoğun bulutlu ve yağışlı hava koşulları hakim olacak. Yağışların, Kıyı Ege, Akdeniz, Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve bazı bölgelerde yağmur, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlar sebebiyle ulaşımda aksamalar, su baskını, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojik raporlara göre, Marmara'nın doğusu, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğusu, Bolu ve Düzce'nin yüksekleri, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Amasya, Ordu, Rize ve Artvin çevreleri, Samsun'un doğusu ve Nevşehir'in kuzeyinde kuvvetli yağış bekleniyor.

İLLER VE İLÇELERDEKİ EĞİTİM DURUMU

  • Edirne: Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
  • Tekirdağ: Süleymanpaşa, Malkara, Muratlı, Ergene ve Hayrabolu ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.
  • Çanakkale: İl merkezi, Biga, Ezine, Bayramiç, Yenice, Çan, Eceabat ilçelerinde ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde eğitime 1 gün ara verildi.
  • Kırklareli: Olumsuz hava koşulları sebebiyle motosiklet, elektrikli skuter ve motokuryelerin trafiğe çıkışı durduruldu.

 

Yorumlar