Okul tatilini uzatan gurbetçi aileleri ceza bekliyor

Trafik sıkışıklıǧına yakalanmamak için ya da ucuz biletten yararlanmak isteyen gurbetçileri para cezası bekliyor

Google Haberlere Abone ol
Okul tatilini uzatan gurbetçi aileleri ceza bekliyor
Almanya'dan yola çıkan öğrenci sahibi gurbetçi aileler, okulların bitmesini beklemeden yola çıktıkları için para cezasıyla karşı karşıya. Okullar tatile girmeden ülkeden ayrılan ya da okullar eğitime başladıktan bir süre sonra ülkeye dönen aileler 2 bin 500 Euro'ya kadar para cezası ödeyebilir. 

Yaz ayları için tatil planları başladı. Bazı aileler izin süresini uzatmak için veya trafik sıkışıklıǧına yakalanmamak için okullar henüz tatile girmeden yola koyulmak istiyorlar veya geç dönüyorlar. Özellikle çocuklu aileler, pahalı döneme denk gelmemek için okulların kapanmasına bir kaç gün kala uçmayı tercih ediyor. Bir kaç gün erken uçmak bile bazen toplam bilet fiyatında ciddi bir düşüş sağlıyor. Ancak bu oldukça pahalıya patlayabilir.

Sadece bir gün bile olsa çocukların izinsiz okula gönderilmemesi eğitim kurallarına aykırı. Örneğin Almanya’da ailelere 2 bin 500 Euro’ya kadar para cesazı verilebiliyor. Ceza miktarı günlük uygulanıyor ve yüksekliǧi eyaletten eyalete deǧişiyor (100 Euro’dan başlıyor). Çocuǧun okula gitmediǧi gün üzerinden hesap yapılıyor.

Federal Polis havaalanlarında denetimler yapıyor ve tatil öncesi okul çaǧındaki bir çocuk görürse okuldan izin belgesini görmek istiyor. Öğrencinin erken izine ayrılabileceğini gösteren bu belge yoksa aileye izin dönüşü para cezası kesiliyor.

Yazın Türkiye’ye uçan ailelerin sık sık yaptığı bu hatayı tekrarlamak istemiyorsanız, okul yönetiminden veya öğretmenden yazılı izin alın. Bu arada „Bilet daha ucuz bu nedenle erken gitmemiz gerekiyor“ gibi gerekçeler genellikle kabul edilmiyor.

Yorumlar