Normalleşme süreciyle neler değişti, işte yeni değişiklikler

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin kaldırıldığı ikinci aşama bugün itibariyle başladı. Uzun zamandır kapalı bulunan kafe ve restaronlar bugün itibariyle açılmaya başladı. Şehirler arası seyahat kısıtlamaları sona erdi. Ancak bütün bunlar yeni hayatın kuralları kapsamında olacak.

Google Haberlere Abone ol
Normalleşme sürecinde ikinci aşama başladı

Türkiye bugün itibariyle koronavirüs sonrası yeni hayata ilk adımını attı. Tedbirler kapsamında kapatılan veya yasaklanan birçok kuruluş ve faaliyet bugün itibariyle yeniden açılıyor ve faaliyetlerine başlıyor. Şehirler arası seyahat kısıtlaması bugün itibariyle sona erdi; ancak seyahatler belli kurallar çerçevesinde yapılacak. Kafe ve restoranlar bugün itibariyle açılıyor ancak eskisi gibi faaliyet yürütemeyecekler. Eğlence mekanları ile nargile salonları ise kapalı kalmaya devam edecek. Peki, 1 Haziran'da normalleşme süreci kapsamında yapılan değişiklikler neler oldu? İşte detaylar: 

- Lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) açıldı.

-Kreşler faaliyete başladı.

-Kamuda esnek çalışma bitti.

-Sürücü, yabancı dil, bilgisayar kursları gibi kurslar kapılarını açtı.

-Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri gibi işletmeler açık.

-Park ve bahçeler, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahillerde (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma serbest.

-Giyim pazarları (sosyete pazarı) kuruluyor.

-Milli Saraylar'a bağlı müzeler 75 gün sonra bugün yeniden ziyaretçileriyle buluşuyor.

-Havayolu şirketleri iç hat seferlerine başladı.

-65 yaş ve üzeri vatandaşların Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmeleri uygulamasına devam edilecek.

-Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklar, yanlarında veli/vasisinin bulunması şartıyla Seyahat İzin Belgesi almadan şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabilecek.

 

Yorumlar