Nike ayakkabının altında 'Allah' lafzı

Dünyaca ünlü spor markası Nike, bir kez daha Allah lafzına hakaretle gündemde. Nike marka son model ayakkabının altında Arapça "Allah" lafzı açık bir şekilde belli ediyor. Nike'ın bu skandalı büyük tepki çekerken internet üzerinden imza kampanyası başlatıldı. Nike yıllar önce de yine aynı skandalla gündeme gelmişti. Yine ayakkabıya "Allah" lafzını yazmakla suçlanmıştı. Aynı markanın tekrar aynı skandalla anılması dikkat çekti. Öyle ki Nike artık "Altında Allah yazan ayakkabı markası" haline dönüşmüş durumda.

Google Haberlere Abone ol
Nike ayakkabının altında 'Allah' lafzı

Nike yıllar sonra bir kez daha Allah lafzını ürettiği son model ayakkabının altına yazdırma skandalıyla gündemde. Nike'ın yeni Air Max serisinin altına yerleştirdiği logolarda Arapça "Allah" yazısını andıran simgeler bulunuyor. Aynı marka yıllar önce de yine aynı skandalla gündeme gelmişti. İslam dünyasından yükselen tepkiler üzerine marka, ilgili modelin satışını durdurmuş, ayakkabıları toplatma kararı almıştı.

Amerikan menşeili spor giyim markası Nike'ın piyasaya sürdüğü yeni spor ayakkabı modelinin altında Arapça "Allah" yazısını andıran bir logonun kullanılması Müslümanların tepkisine yol açtı.

"Change.org" adlı internet sitesinde başlatılan kampanyada Nike'ın yeni Air Max serisinin altına yerleştirdiği logolarda Arapça "Allah" yazısını andıran simgeler olduğuna dikkat çekildi.

Nike'a söz konusu seriyi piyasadan çekme ve satılan ürünleri geri çağırma çağrısı yapılan kampanyada yaklaşık 14 bin imza toplandı.

Kampanyayı başlatan Saiqa Noreen, kampanya sayfasında, "Nike'ın Allah ismini bir ayakkabının üzerinde bulunmasına izin vermesi çirkin ve korkunç. Bu Müslümanlara karşı bir saygısızlık ve oldukça rahatsız edici, aynı zamanda İslam'ı da küçümseyici." ifadesini kullandı.

21 YIL ÖNCE DE BEZER SKANDAL

Nike, 1997'de piyasaya sürdüğü bir ayakkabı serisinde de benzeri bir eleştiri ile karşılaşmış ve ürünlerin satışını durdurmuştu.

NIKE'TAN AÇIKLAMA

Tepkiler üzerine ABD basınına konuşan bir Nike yetkilisi, söz konusu logonun Air Max markasının bir versiyonu olarak tasarlandığını vurgulayarak, "Nike, tüm dinlere saygılıdır ve bu konudaki endişeleri ciddiye alıyoruz. Söz konusu logo, Air Max markasının stilize edilmiş bir sunumu olması için tasarlandı. Buradaki tek amaç Air Max markasını yansıtmak." görüşünü paylaştı.

NİKE TEPKİ GİDEREK BÜYÜYOR

Öte yandan sosyal medya üzerinden Nike'a yönelik tepkiler giderek büyüyor. Sosyal meday kullanıcıları Nike ayakkabılarını boykot etme almama çağrıları yapıyor. Nike'ın henüz bu konuda geri atmış olmaması ise tepkiler daha da büyütüyor.

Yorumlar

şirince.. bence sorunun temelınde, arapca yazılanherseyı dua, arapca okunan herseyı Kuranı kerımden sanıp hıslenmemıze benzemesı yatıyor.. Muslumanları galeyana getırmek ne kolay... orda Allah yazıyormu? hayır.. bitti. hrıstıyanlarda muslumanlar gıbı Allaha ınanıyor.. Bizde mubarek ayetlerle dalga gecen bakara makaracılar, hala adam yerıne konup ortalıkta gezebılıyor..bende bu celıskılerı anlamıyorum..
Caner Saygısızlar, ürettikleri ayakkabıyı giyen de bunlar gibi akılsız zaten
Erdal Kullanmayın bu gavur markasını sizde
Mine Allah onlarin cezasini versin