Nihal Olçok kimdir, Erol Olçok'un eşi değildir?

Nihal Olçok kimdir, kamuoyunda daha doğrusu Halk TV gibi muhalif medya kanallarında "15 Temmuz şehidi Erol Olçok'un eşi" şeklinde lanse edilen Nihal Olçok'un 15 Temmuz'dan 2 yıl önce eşinden boşandığı ve çocuklarını da yanında almadığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Nihal Olçok kimdir, Erol Olçok'un eşi değildir?

Nihal Olçok kimdir, necidir, ne iş yapıyor, mesleği nedir soruları sıklıkla soruluyor ancak en önemlisi de 15 Temmuz şehidinin adını kullanarak medyada ve siyasi partilerde boy göstermesi başta şehidin ailesi olmak üzere bütün 15 Temmuz mağdurlarını üzüyor. Kamuoyunda daha doğrusu Halk TV gibi muhalif medya kanallarında "15 Temmuz şehidi Erol Olçok'un eşi" şeklinde lanse edilen Nihal Olçok'un 15 Temmuz'dan 2 yıl önce eşinden boşandığı ve çocuklarını da yanında almadığı ortaya çıktı.

Bazı internet siteleri ve gazeteler tarafından sık sık hükümet aleyhinde konuşturularak manşetlere çıkarılan Nihal Olçok hakkında kamuoyunu şoke eden bilgiler Olçok Ailesi tarafından açıklandı. Nihal Olçok hakkında aile tarafından yapılana çıklamalar, duyanların şoke etti.

Nihal Olçok kimdir, Erol Olçok'un eşi değildir?
Nihal Olçok kimdir, Erol Olçok'un eşi değildir?

 

Çünkü, sık sık AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde açıklamalarıyla gündeme gelen Nihal Olçok'un aslında darbeden iki yıl önce Erol Olçok'tan boşandığı, çocuklarının velayetini de kocasına bıraktığı ortaya çıktı.

Boşandıktan sonra da kendi kızlık soyadığını kullanmaya başlayan Nihal Olçok'un 15 Temmuz darbe girişiminden sonra mahkeme kararıyla soyadını yeniden 'Olçok' yaptığı ortaya çıktı. Öte yandan Erol Olçok'un hayatta olan çocuklarının vasiliğinin de mahkeme tarafından amcalarına verildiği de ilk kamuoyu tarafından öğrenilen bir bilgi oldu.

Olçok ailesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok'un Nihal Olçok ile 2013'te anlaşmalı boşandığını belirterek, "Nihal Süleymanoğlu'nun kamuoyuyla paylaştığı kimi sözlü ve yazılı beyanları, bu açıklamayı gerekli kılmıştır. Bu beyanlar, Olçok ailesi tarafından tasvip edilmemekte olup Olçok ailesini bağlamamakta ve şehit Erol Olçok'un hayattayken benimsediği değer ve ilkelerle ters düşmektedir. Söz konusu beyanlar, sadece Nihal Hanım'ın şahsi görüşlerinden ibarettir." açıklamasında bulundu. 

Olçok ailesinden yapılan yazılı açıklamada, şehit Erol Olçok'un Nihal Olçok ile evliliğini 2013'te anlaşmalı boşanmayla sonlandırdığı ve boşanmanın 4 Eylül 2013 tarihli mahkeme kararıyla kesinleştiği kaydedildi.

Çiftin çocukları şehit Abdullah Tayyip, Cahar Şamil ve Emir Dursun'un velayetinin Erol Olçok'un aldığı, şehadetinden sonra çocukların vasisinin de  amcaları Cevat Olçok olduğu anlatılan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Nihal Hanım, 30 Kasım 2016'ya kadar kendi kızlık soyadı olan Süleymanoğlu'nu kullanmıştır. Söz konusu tarihten itibaren mahkeme kararıyla tekrar Olçok soyadını kullanmaya başlamıştır. Olçok ailesi bu mahkeme kararına, Cahar Şamil ve Emir Dursun'un manevi zarar görmemesi adına bugüne kadar herhangi bir itirazda bulunmamıştır. Ancak Nihal Süleymanoğlu'nun kamuoyuyla paylaştığı kimi sözlü ve yazılı beyanları, bu açıklamayı gerekli kılmıştır. Bu beyanlar, Olçok ailesi tarafından tasvip edilmemekte olup Olçok ailesini bağlamamakta ve şehit Erol Olçok'un hayattayken benimsediği değer ve ilkelerle ters düşmektedir. Söz konusu beyanlar, sadece Nihal Hanım'ın şahsi görüşlerinden ibarettir. Kamuoyundan bu hassasiyeti dikkate almalarını istirham ederiz. Nihal Hanım, kızlık soyadı olan Süleymanoğlu'nu kullanarak şahsi görüşlerini ifade edebilir. Olçok ailesi olarak, Nihal Hanım'ın Olçok soyadını kullanmasına rıza göstermediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."


 

Yorumlar