NFK şiirlerini en güzel okumak için yarıştılar

Necip Fazıl Kısakürek’in Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasında öğrencilerin performansı katılımcıların beğenisini kazandı.

Google Haberlere Abone ol
NFK şiirlerini en güzel okumak için yarıştılar

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ÜstadNecip Fazıl Kısakürek’in Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasında öğrencilerin performansı katılımcıların beğenisini kazandı.

Şahinbey Belediyesi’ndenikah salonunda düzenlenen yarışmada Şahinbey İlçesi’nde bulunan liselerden katılan öğrenciler Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini okudular. Büyük bir çekişmenin hakim olduğu yarışmada, Edebiyat öğretmenleri ve Üniversitesi Öğretim Üyesi jüri üyeliği yaptı.Öğrencilerin yanı sıra velilerin de yoğun ilgi gösterdiği yarışmada şiir okuyan gençler dakikalarca alkışlandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tarihe damgasını vurmuş şairlerin isminin yaşatılması adına bu tür faaliyetler düzenlediklerini belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak kültürel değerlerimize önem veriyoruz. Bu nedenle tarihimizde önemli yazarlarımızı ve şairlerimizin anılarını yaşatmak için bu tür faaliyetler düzenliyoruz. Böylelikle hem öğrencilerimiz hemde vatandaşlarımız. Şairlerimizi yad etmiş oluyor. Düzenlediğimiz bu yarışmayla Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in fikirlerinin ve ideallerinin genç nesillere anlatılmasını amaçladık” dedi.

Mustafa Yazgan ödül törenine katıldı

Necip Fazıl Kısakürek’in öğrencisi araştırmacı yazar Mustafa Yazgan, düzenlenen yarışmanın ödül törenine katılarak Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i anlattı. Yazgan, Üstad Necip Fazıl Kısa Kürek’in Türkiye tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Necip Fazıl Kısakürek, Türkiye’mizin son yüz senelik tarihi içinde isim yapmış, sosyal siyasal, kültürel, edebî ve ahlakî boyutlarda büyük çapta tesiri görülmüş değerli bir şair, edip, hatip, gazeteci, yazar araştırmacı ve yayıncıdır. O, bu vasıflarıyla ürünlerini bir devrin içindeki bütün olumsuzluklara karşı yükseltici ve inkılap çapında bir noktaya erdirici kutlu bir fikrin mensubudur. Türkiye’mizde mevcut siyasal, sosyal, kültürel ve edebî kadroların oluşumunda doğrudan doğruya etkili bir fikir ve aksiyon lideridir” dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere 30’lu,20’li ve 10’lu kitap setleri hadiye edildi.

Yorumlar