Netflix'te en çok izlenen diziler 2023 listesi

Netflix'te 2023 yılında en fazla izlenen dizilerin listesi belli oldu. Listede dizilerin kaç saat izlendiği, oyuncuları ve konuları da detaylı şekilde yer alıyor. İşte Netflix'in en çok izlenen dizileri:

Google Haberlere Abone ol
Netflix'te en çok izlenen diziler 2023 listesi

Netflix'in en çok izlenen dizileri platformda zaman harcamadan en fazla izlenen dizileri değerlendirmek isteyenler en çok izlenenler listesini merak ediyor.

Netflix'in 2023 yılında en çok izlenen dizileri ve her biri hakkında kısa bilgiler şöyle:

THE NIGHT AGENT

812 milyon saat izlenme ile zirvede yer alan bu dizi, bir FBI ajanının Beyaz Saray'daki gizli bir telefon hattı üzerinden gelen acil bir çağrıyı yanıtlamasını ve sonrasında gelişen olayları konu alıyor.

"The Night Agent" (Türkçe adıyla "Gece Ajanı"), Matthew Quirk'in aynı adlı romanından Shawn Ryan tarafından uyarlanan bir Amerikan dizisidir.

Dizi, 23 Mart 2023'te Netflix'te yayınlanmaya başladı.

Başrolde, "Super 8" ve "The Kings of Summer" yapımlarıyla tanınan Gabriel Basso yer alıyor.

Oyuncu kadrosunda ayrıca Luciane Buchanan, Sarah Desjardins, D.B. Woodside, Eve Harlow, Enrique Murciano, Hong Chau, Phoenix Raei ve Fola Evans-Akingbola gibi isimler bulunmaktadır​​​​.

IMDb puanı ise 7.5/10'dur​​.

GINNY & GEORGIA (2. SEZON)

665 milyon saat izlenme ile ikinci sırada yer alan bu sezon, Ginny ve annesi Georgia'nın karmaşık ilişkilerini ve yaşadıkları küçük kasabadaki maceralarını anlatıyor.

"Ginny & Georgia"ın 2. sezon oyuncu kadrosunda Brianne Howey (Georgia rolünde), Antonia Gentry (Ginny rolünde), Diesel La Torraca (Austin rolünde), Jennifer Robertson, Felix Mallard, Sara Waisglass, Scott Porter, Raymond Ablack, Katie Douglas, Sabrina Grdevich, Mason Temple, Chelsea Clark, Nikki Roumel, Colton Gobbo, Humberly González, Damian Romeo, Tyssen Smith ve Alisen Down gibi isimler bulunmaktadır​​​​​​.

Dizinin konusu, 15 yaşındaki Ginny'nin ve annesi Georgia'nın hikayesini anlatır. Ginny, annesi Georgia'nın aksine içine kapanık ve olgun bir karakterdir. Georgia ise enerjik ve hareketli bir yaşam süren bir kadındır.

Ginny, çoğu zaman kendini annesiyle kıyaslar ve daha olgun olduğunu düşünür. Georgia, hareketli yaşamını geride bırakmak ve çocuklarıyla beraber yeni bir hayat kurmak ister. Bu amaçla Ginny ve Austin ile birlikte New England'a taşınır. Ancak yeni hayatları için kurdukları planlar, Georgia'nın geçmişi tarafından tehdit edilir​​.

Ginny & Georgia'nın IMDb puanı 7.2/10'dur​​.

THE GLORY

622 milyon saat izlenme ile üçüncü sırada olan Kore yapımı bu dizi, intikam peşinde koşan bir kadının hikayesine odaklanıyor.

"The Glory" dizisi, lise yıllarında okulda gördüğü zorbalık yüzünden hayatı kararan genç bir kadının (Song Hye-Kyo) hikayesini anlatıyor. Song Hye-Kyo, yetişkin olduğunda, lise yıllarında ona zorbalık yapanlardan ve bu duruma sadece izleyici olup ses çıkarmayanlardan intikam almak için çalışır. Bu süreçte karşısına çıkan engellerle başa çıkması gerekmektedir​​.

Oyuncu kadrosunda Song Hye-Kyo (Moon Dong Eun), Lee Do-Hyun (Joo Yeo Jung), Im Ji-Yeon (Park Yeon Jin), Park Sung Hoon (Jeon Jae Joon), Yeom Hye Rang (Kang Hyun Nam) ve Jung Sung Il (Ha Do Young) gibi isimler bulunmaktadır​​​​.

"The Glory" dizisinin IMDb puanı 8.1/10'dur​​.

WEDNESDAY

508 milyon saat izlenme ile dördüncü sırada yer alan dizi, ikonik Addams Ailesi'nin kızı Wednesday Addams'ın maceralarını anlatıyor.

Dizi "Wednesday", psişik yeteneklerini geliştiren, kasabayı tehdit eden bir seri cinayet dalgasını durdurmaya çalışan ve 25 yıl önce ailesini rahatsız eden doğaüstü bir gizemi çözmeye çalışan Wednesday Addams'ın öğrencilik yıllarını konu alıyor​​.

Oyuncu kadrosunda Jenna Ortega (Wednesday Addams), Gwendoline Christie (Larissa Weems), Riki Lindhome (Dr. Valerie Kinbott), Jamie McShane (Sheriff Donovan Galpin), Hunter Doohan (Tyler Galpin), Percy Hynes White (Xavier Thorpe), Emma Myers (Enid Sinclair), Joy Sunday (Bianca Barclay), Georgie Farmer (Ajax Petropolus), Naomi J. Ogawa (Yoko Tanaka), Christina Ricci (Marilyn Thornhill), Catherine Zeta-Jones (Morticia Addams), Luis Guzmán (Gomez Addams), Fred Armisen (Uncle Fester), Moosa Mostafa (Eugene Otinger), Victor Dorobantu (Thing), Isaac Ordonez (Pugsley Addams), George Burcea (Lurch), Tommie Earl Jenkins (Mayor Walker), Iman Marson (Lucas Walker) ve William Houston (Joseph Crackstone) gibi isimler yer almaktadır​​.

Wednesday dizisinin IMDb puanı 8.2'dir​​.

GINNY & GEORGIA (1. SEZON)

2021 yılında yayınlanmasına rağmen, 2023'te 300 milyon saat üzeri izlenme ile popülerliğini koruyan dizi, aynı adlı ikinci sezonun öncülü olarak Ginny ve annesi Georgia'nın hikayesini sunuyor.

"Ginny & Georgia" dizisinin 2. sezonunda, başrollerde Brianne Howey (Georgia Miller rolünde) ve Antonia Gentry (Ginny Miller rolünde) yer almakta. Dizide bu iki ana karaktere, Diesel La Torraca (Austin rolünde), Jennifer Robertson (Ellen rolünde), Felix Mallard (Marcus rolünde), Sara Waisglass (Maxine rolünde), ve diğerleri eşlik ediyorlar. Ek olarak Jennifer Robertson, Felix Mallard, Sara Waisglass, Scott Porter, Raymond Ablack, Katie Douglas, Sabrina Grdevich, Mason Temple, Chelsea Clark, Nikki Roumel, Colton Gobbo, Humberly González, Damian Romeo, Tyssen Smith ve Alisen Down gibi isimler de oyuncu kadrosunda bulunuyor​​​​.

Dizi, 15 yaşındaki Ginny ve onun 30 yaşındaki bekar annesi Georgia'nın dramatik hikayesine odaklanıyor. Karakter ve yapı olarak birbirlerinin zıttı olan bu ikili, gündelik hayat şartlarıyla uğraşan sıradan bir aile gibi görünmektedir. Ginny, okul ve arkadaşlarıyla uğraşırken aynı zamanda kardeşi ve annesiyle de ilgileniyor. Georgia ise güzelliği ile ön plana çıkan, hayat dolu ve hareketli bir karaktere sahip bir anne olarak tanımlanıyor. Erkeklerle ilişkileri ve iş hayatı genellikle karmaşık bir hal alırken, dizide beklenmedik sürprizlerle dolu bir gelişim gösteriyor​​.

Dizinin güncel IMDb puanı 7.2/10'dur ve bu puan, 17.858 kişi tarafından verilmiştir​​.

OUTER BANKS (1. SEZON)

2020 yılında yayınlanmasına rağmen 184 milyon saat izlenme ile listeye giren dizi, Kuzey Carolina'da bir grup genç ve onların hazine avı maceralarını konu alıyor.

"Outer Banks"ın 1. sezonunda, ana karakterler arasında Chase Stokes (John B rolünde), Madelyn Cline (Sarah Cameron rolünde), Madison Bailey (Kiara rolünde), Rudy Pankow (JJ rolünde), Jonathan Daviss (Pope rolünde), Austin North (Topper rolünde) ve Charles Esten (Ward Cameron rolünde) bulunmaktadır​​.

Dizi, zenginler ve fakirler arasında bölünmüş bir adada genç John B'nin, babasının ortadan kaybolmasıyla ilgili olan efsanevi bir hazineyi bulmak için en iyi üç arkadaşından yardım aldığı bir hikayeyi konu alır​​.

"Outer Banks"ın IMDb puanı 7.6'dır​​.

BİZ KİMDEN KAÇIYORDUK ANNE

93 milyon saat izlenme ile Türk yapımı diziler arasında öne çıkan bu yapım, aile içi ilişkiler ve gizem unsurlarını içeren bir hikayeyi ele alıyor.

"Biz Kimden Kaçıyorduk Anne" dizisi, 24 Mart 2023'te Netflix Türkiye tarafından yayınlanan bir Netflix orijinal dizisidir. Dizi, suç, gerilim ve drama türlerinde yer almakta ve ilk sezonu toplam 7 bölümden oluşmaktadır. Dizinin uluslararası adı "Who Were We Running From?" olarak bilinir​​.

Dizinin konusu, eksantrik bir anne ve genç kızının lüks bir otele giriş yapmasını ve orada yaşadıkları gizemli olayları anlatır. Anne ve kızı, gözlerden uzak kalmaya çalışırken, otel personeli ve diğer konuklarda merak ve şüphe uyandırırlar. Anne-kız, Kapadokya’da geçmişlerini hatırlarken, polis onların izini sürmektedir. Anne, kızının doğumu ve o zaman yaşadığı karmaşık duyguları hatırlarken, giderek yaklaşan polisten kaçmak için riskli bir plan yapar​​.

Oyuncu kadrosunda Melisa Sözen, Eylül Tumbar, Musa Uzunlar, Başak Daşman, Birand Tunca, Alper Çankaya, Hakan Emre Ünal, Meriç Rakalar, Emrah Kolukısa ve Kubilay Tunçer gibi isimler bulunmaktadır​​. Dizinin yönetmenliğini Umut Aral ve Gökçen Usta üstlenmiş, senaryosunu Ertan Kurtalan ve Perihan Mağden kaleme almıştır​​.

Dizinin IMDb puanı 5.8'dir​​.

ŞAHMARAN

84 milyon saat izlenme ile yine bir Türk yapımı olan bu dizi, fantastik unsurlar içeren, mitoloji ve gerçeklik arasında bir hikaye sunuyor.

"Şahmaran" dizisi, 20 Ocak 2023'te Netflix Türkiye tarafından yayınlanan ve ilk sezonu 8 bölümden oluşan bir macera, dram ve fantastik türdeki dizi olarak tanımlanmaktadır. Dizinin yönetmenliğini Umur Turagay üstlenmiş, senaryosunu ise Pınar Bulut kaleme almıştır​​.

Dizinin konusu, öğretim görevlisi olan Şahsu'nun (Serenay Sarıkaya tarafından canlandırılan), mesleği gereği Adana'ya gitmesi ve burada yıllar önce annesini terk eden büyükbabasıyla yüzleşmeye karar vermesi üzerine kuruludur. Şahsu, bu yolculukta kendisini, Şahmaran'ın soyundan gelen ve Mar adı verilen sıradışı ve gizemli bir topluluğun içinde bulur. Mar ırkı, aşkın ve bilgeliğin sembolü olan Şahmaran efsanesine inanmakta ve Şahsu'nun gelişiyle tarihi kehanetin tamamlanmasını beklemektedir. Şahsu'nun geçmişin hesabını sormak için çıktığı bu yolculukta, Maran ile (Burak Deniz tarafından canlandırılan) yollarının kesişmesiyle hayatı bambaşka bir hal alır​​.

Oyuncu kadrosunda Serenay Sarıkaya (Şahsu), Burak Deniz (Maran), Mustafa Uğurlu, Mahir Günşiray, Ebru Özkan, Mert Ramazan Demir, Hakan Karahan, Elif Nur Kerkük ve Mehmet Bilge Aslan gibi isimler yer almakta​​.

TERZİ

64 milyon saat izlenme ile listeye giren başka bir Türk dizisi olan Terzi, gizem ve dram unsurlarını içeren bir hikaye anlatıyor.

"Terzi" dizisi, 2 Mayıs 2023 tarihinde Netflix'te yayınlanmaya başlayan, Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı'nın senaristliğini üstlendiği, Cem Karcı'nın yönetmenliğini yaptığı bir Türk yapımı drama dizisidir. Dizi 3 sezon süresince toplam 23 bölüm ile yayınlanmıştır​​.

Dizinin başrollerini Çağatay Ulusoy (Peyami Dokumacı rolünde), Şifanur Gül (Esvet/Firuze rolünde) ve Salih Bademci (Dimitri rolünde) paylaşmaktadır. Oyuncu kadrosunda ayrıca Olgun Şimşek (Mustafa rolünde), Berrak Tüzünataç (Cemre rolünde), Engin Şenkan (Dede Peyami rolünde), Evrim Alasya (Kiraz rolünde), Ece Sükan (Suzi/Suzan rolünde), Vedat Erincin (Ari rolünde), Celile Toyon (Sülün rolünde), Lilâ Gürmen (Lia rolünde), Murat Kılıç (Faruk rolünde), Zeynep Özyurt Tarhan (İrini rolünde) ve Hivda Zizan Alp (Özden rolünde) bulunmaktadır​​.

Kaynak: Haber Merkezi 

Yorumlar