NATO'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a çağrı

NATO, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalarla ilgili yaptığı çağrıda ateşkese uyulmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
NATO'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a çağrı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışmaların durdurulmasının ardından taraflardan ateşkese uymalarını ve yeni bir gerilimi önlemelerini istedi.

Stoltenberg, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışmaların durdurulması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.Çatışmaların durdurulması haberlerinin cesaret verici olduğunu belirten NATO Genel Sekreteri, "Tarafları, ateşkese uymaya, itidal göstermeye ve yeni bir gerilimi önlemeye teşvik ediyorum" ifadesini kullandı.

NATO'nun, AGİT Minsk Grubunun çabalarını desteklediğini vurgulayan Stoltenberg, "Tarafların müzakere masasına geri dönme ve gözlemcilerin himayesinde kapsamlı bir anlaşmaya varmasına ihtiyaç var. Sorunun askeri bir çözümü yok" değerlendirmesini yaptı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında tarafların vardığı anlaşma ile 5 Nisan 2016 saat 12.00 itibarıyla operasyonların durdurulduğunu bildirmişti.
Bakanlık ayrıca, 2 Nisan'da başlayan çatışmalarda Ermeni güçlere ait 5 tank ve mühimmat dolu 5 aracın içindekilerle birlikte imha edildiğini, yaklaşık 70 Ermeni askerin öldürüldüğünü duyurmuştu. Açıklamada, çatışmalarda 16 Azerbaycan askerinin de şehit olduğu belirtilmişti.

Yorumlar