Nagihan Akarsel kimdir, nerelidir?

Nagihan Akarsel Irak'ın Süleymaniye kentinde dün sabah evinden çıkarken açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Olayın görgü tanıkları birinin etrafa rastgele ateş açtığını bu sırada Akarsel'in öldüğünü söylüyor. Öte yandan saldırıyı gerekleştirenlerin yakalandığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Nagihan Akarsel kimdir, nerelidir?

Nagihan Akarsel kimdir, nerelidir, neden öldü soruları bu aralar merakla soruluyor. Irak'ın kuzeyinde bulunan Süleymaniye kentinde yaşanan silahlı saldırı sonucu Akarsel hayatını kaybetti. Bölge medyasına konuşan görgü tanıkları Akarsel'in etrafa rastgele ateş açan biri tarafından vurulduğunu söyledi. Peki, Nagihan Akarsel kimdir, nerelidir?

Nagihan Akarsel aslen Konya doğumlu Kürt kökenli bir Türk vatandaşıydı. Daha önce Türkiye'de gazeteci olarak tanınıyordu. Ancak Irak'ın kuzeyinde ise, HDP'lilerin açıklamalarına göre, "Jineoloji alanında araştırmalar" yapmaktaydı.

HDP milletvekili Tayip Temel, Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji dergisi editörü Nagihan Akarsel’in Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Süleymaniye kentinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldüğünü açıkladı.

Jineoloji ve kadın haberciliği ile kadın üzerine birçok önemli araştırmaya imza atan Akarsel, çalışmaları için yıllardır Süleymaniye’de yaşıyordu. Akarsel, Süleymaniye’de Jineoloji Akademisi’nin kurulması, ayrıca ‘Kürdistan Kadın Kütüphanesi’nin kurulması için bir proje kapsamında çalışma yürütüyordu.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre gazeteci-yazar, Süleymaniye’de bulunan evinin önünde saat 10:00 sıralarında silahlı saldırıya uğradı.

Olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlenen Akarsel’in cansız bedeni, Süleymaniye Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Saldırganın kimliği henüz belirlenememişken Rudaw’a konuşan güvenlik kaynakları saldırı hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Akarsel’in Konya nüfusuna kayıtlı ve Kürt olduğu aktarıldı.

Rûdaw’a konuşan görgü kaynaklarından Cemal Şadan, “Evimde kitap okuyordum. Dışarıdan silah sesleri geldi. Eşim dışarı çıkamam için uyardı. Bir delinin etrafa rast gele ateş açtığını söyledi. Silah sesleri bitince dışarı çıktım. Kapının önündeki aracıma da mermi isabet etmişti” dedi.

Saldırıya uğrayan kadını tanımadığını belirten Şadan, “Evimizin önünde bir kişi ağız üstü düşmüştü. Önce erkek sandık, sonra kadın olduğu söylendi” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, konuyla ilgili şunları söyledi: “Jineoloji Araştırmaları Merkezi Üyesi Nagihan Akarsel Süleymaniye’de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi… Alçakça saldırıyı lanetliyoruz…”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel'in silahlı suikast sonucu katledildiği haberini aldık. Tam da genel kurula sansür yasasının getirileceği bugünlerde gazetecilik mesleğini sürdüren ve üstelik bir kadın olan gazeteciyi katledenleri şiddetle kınıyoruz. Akarsel’in ailesi ve arkadaşlarına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yardımcısı Tayip Temel de Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Jineoloji Araştırmaları Merkezi Üyesi Nagihan Akarsel Süleymaniye’de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi… Alçakça saldırıyı lanetliyoruz…” ifadelerini kullandı.

SALDIRGANLAR YAKALANDI

Olaya dair açıklamada bulunan Süleymaniye Asayişi, Akarsel'in katil zanlılarının yakalandığını duyurdu.

Süleymaniye Asayişinden yapılan açıklamada, olaydan hemen sonra soruşturma başlatıldığı ve birkaç saat içerisinde katil zanlılarının yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.


 

Yorumlar