Naci İnci kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Naci İnci kimdir? Boğaziçi Üniversitesi rektörü Melih Bulu görevden alınırken yerine Prof. Dr. Naci İnci atandı. Peki, Naci İnci kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İnci, vekaleten başladığı görevinde ilk iş olarak üniversiteye mezun giriş yasağını kaldırmak oldu.

Google Haberlere Abone ol
Boğaziçi rektörü görevden alındı, işte yeni rektör

Naci İnci kimdir, nerelidir, nereden mezundur, kaç yaşındadır soruları Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan yeni atamayla birlikte sorulmaya başlandı. Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Türkiye'nin önde gelen fizik bilimcileri arasında yer alıyor. Prof. Dr. Mehmet Naci İnci; Şubat 2021'de Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı görevine getirildi. Prof. Dr. İnci, fiber optik, nano partiküller, optik sensörler ve kuantum optiği gibi alanlarda çalışmalarıyla dünya çapında tanınıyor. Peki, Naci İnci kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Naci İnci kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Prof. Dr. Naci İnci

 

Yaklaşık 6 ay önce Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör ataması tartışmalara neden olmuştu. Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanması bazı kesimleri rahatsız etmiş, eylemler, gösteriler başlamıştı. Gösteriler sırasında istenmeyen görüntüler ortaya çıkmıştı. Dışarıdan gelen göstericilerin de karıştığı protesto eylemlerinde çok sayıda kişi gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. 

Gelinen noktada Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevinden alındı. Bulu'nun görevden alındığından haberinin olmadığı da ortaya çıkmıştı. Onun yerine vekaleten atanan yeni rektör ise, ilk iş olarak onun getirdiği giriş yasağını kaldırmak oldu.

MELİH BULU GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına Fatma Öncü, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Mehmet Hamdi Yıldırım atandı.

Naci İnci kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Boğaziçi Üniversitesi

 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince görevinden alındı. İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlüğüne ise Ahmet Ercan Gegez atandı.

PROF. DR. MEHMET NACİ İNCİ KİMDİR?

Prof. Dr. Naci İnci, 1987’de Marmara Üniversitesinden fizik dalında lisans derecesini, 1992’de ise fiber optik sensörler alanında İngiltere’deki Heriot-Watt Üniversitesi’nden doktora derecesini aldı.

Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde 1993–1994 yılları arasında optik haberleşme alanında doktora sonrası çalışmalar yapan İnci, 1994 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde yardımcı doçent, 1996’da ise doçent oldu.

İnci, 1998–1999 yıllarında fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerine Japonya’da Gunma Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak çalışırken, 1999–2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı, üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında görev aldı.

Naci İnci kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Boğaziçi Üniveristesi'nden bazı öğretim görevlileri uzun süredir eylem yapıyor.

 

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne 2005 profesör olan ve 2014–2018 döneminde bölüm başkanlığı yapan İnci, Almanya’daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya’daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere’deki Heriot-Watt Üniversitesinde konuk profesör olarak bulundu.

Fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarının fiziği, optik sensörler, kuantum optiği, kuantum bilişimi, kuantum kriptografisi konuları üzerine çalışan ve araştırmalar yürüten İnci’nin üniversite-sanayi ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik katkıları kapsamında ise iki uluslararası patenti bulunuyor.

NACİ İNCİ'NİN İLK İCRAATI YASAĞI KALDIRMAK OLDU

Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektörlük görevinden alınması ise akıllara önemli bir konuyu getirdi. Bulu, üniversite duyurusunda mezunların koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversite kampüslerine girişinin kısıtlandığını ve izne tabii olduğunu ifade etmişti.

Bulu, görevden alınmasıyla 'Boğaziçi mezunu' statüsüne geldi. Bulu kendi getirdiği bu yasak sonrası Boğaziçi Üniversitesi'ne giremeyecekti.

"Görevden alınan Melih Bulu, kendi getirdiği "mezunlara giriş yasağı" uygulaması devam ederse Boğaziçi'ne giremeyecek" haberleri sonrası üniversite mezunlarına getirilen yasak kaldırıldı.

Üniversite yönetimi Bulu'nun görevden alınması sonrası personellere gönderdiği mailde, "herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını" söyleyerek mezunların ve akademik personelin HES kodu ve kimlik kartlarıyla kampüse giriş yapabileceklerini söyledi.


 

Yorumlar