Müslüman kadına 'sanal linç'

Londra'daki saldırı sırasında olay yerinden geçen Müslüman bir kadının anlık görüntüsünü çarpıtarak sosyal medya üzerinden yayan ırkçılar bu yolla kadını linç etmeye çalıştı. Başörtülü kadının olay yerinden umursamaz bir şekilde geçtiğini ileri süren ırkçılar bu yolla saldırıya geçti; ancak gerçek, yayınlanmayan diğer fotoğraflarda gizliydi.

Google Haberlere Abone ol
Müslüman kadına 'sanal linç'

Sonhaberler | Haber Merkezi

İngiltere'nin başkenti Londra'daki saldırı sırasında olay yerinden geçen Müslüman bir kadının anlık görüntüsünü çarpıtarak sosyal medya üzerinden yayan ırkçılar bu yolla kadını linç etmeye çalıştı. Başörtülü kadının olay yerinden umursamaz bir şekilde geçtiğini ileri süren ırkçılar bu yolla saldırıya geçti; ancak gerçek, yayınlanmayan diğer fotoğraflarda gizliydi. Olay yerinden geçen şok içinde ağlamaklı bir yüz ifadesiyle yürümeye çalışıyor. Kadının bu halini görmezden gelen İslam düşmanı ırkçılar, Müslüman bir kadını 'zalimlikle' suçlamaya çalıştılar. Irkçılara tepkiler ise yine İngiliz vatandaşlarından geldi. Birçok vatandaş, kadının yakından çekilmiş görüntülerine bakılması gerektiği, olay anında şok içinde olduğunun açıkça görüldüğünü vurgulamaya çalıştı. 

Saldırı anına ait fotoğraf karesi 'Texas Lone Star' adlı bir Twitter kullancısı tarafından ilk olarak "Müslüman kadın yerde can çekişen adamın yanından elini kolunu sallayarak, telefonuyla ilgilenerek geçiyor." mesajıyla paylaşıldı. Aynı kullanıcı, "#BanIslam" yani İslam'ı yasaklayın etiketini de mesajına ekleyerek gerçek niyetini ortaya koydu. 

İşte gerçeği gösteren sonraki kare:

Irkçı kullanıcıya tepkiler ise gecikmedi. Lisa Scott isimli bir kullanıcı, kadının çok korkmuş göründüğünü ve bunun normal olduğunu yazdı Teksas Lone Star'a. Scott, 'Kadın İngiliz ve terör saldırısı ortasında kalmış... Tabii ki de korkmuş görünüyor.' dedi cevabında. Londra saldırısı sonrası köprüden geçen türbanlı kadın tartışılıyor Kelly Blackwell adlı kullanıcı da tepkisini belirtenler arasındaydı. 

Blackwell, 'Bu fotoğrafta neler olduğunu bilemezsin. Kendi yorumunu yaratamazsın.' dedi 'Teksaslı' lakaplı kullanıcıya.  Aynı zamanda 'İslam'ı yasaklayın' çağrısına yanıt olarak '#banracists' yani 'ırkçıları yasaklayın' dedi genç kadın.

NE OLMUŞTU?

Londra'da önceki gün öğle saatlerinde, ülke siyasetinin merkezi ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Westminster bölgesinde yaşanan olayda saldırgan, Westminster Köprüsü'nde kiralık bir aracı insanların üzerine sürmüş, ardından İngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu. Araçtan çıkarak parlamentonun bahçesine giren saldırgan, burada görevli bir polisi bıçaklayarak öldürmüştü. Çevrede bulunan diğer güvenlik görevlileri saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

Yorumlar