Muratbey’den çocuklar için sosyal sorumluluk projesi !

Muratbey, Okullarda Türk Zekâ Oyunu Mangalayı Öğretecek

Google Haberlere Abone ol
Muratbey’den çocuklar için sosyal sorumluluk projesi !

Türkiye’nin yenilikçi peynir firması Muratbey, Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala’yı çocuklara öğretecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda öğretilmesini teşvik ettiği Mangala, tarihte Türklerin geliştirdiği ilk zekâ oyunu olarak kabul ediliyor.

Yenilikçi ve lezzetli peynirleriyle çocuklara peyniri sevdiren Muratbey, çocuklara yönelik yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyor. Muratbey, tarihte Türklerin geliştirdiği en eski Zekâ ve Strateji oyunu Mangala’yı ilkokullarda öğreterek, ilkokullar arası Mangala Turnuvası düzenleyecek. Pilot bölge olarak belirlenen İstanbul Beyoğlu’nda başlayacak proje kapsamında ilçedeki tüm okullara mangala oyun seti de hediye edilecek. 

Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Türkiye’nin doğal, sağlıklı peynir üretiminde yenilikçi markası Muratbey olarak, toplumla olan ilişkilerinin sadece üretim ve ürünlerle sınırlamadıklarını söyledi. Kuruldukları ilk günden bu yana hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle tüm kaynaklarını toplumun hizmetine sunduklarını da vurgulayan Erol, “Yine çocuklara yönelik, yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmenin mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz” dedi. 

Başkan Necmi Erol, şunları kaydetti: “Peynire zekâ katarak çocuklara peynir yemeyi sevdiren Muratbey olarak şimdi de kültürümüzden derin izler taşıyan Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala’yı çocuklarımıza öğreteceğiz. Mangala, 4 bin yıllık bir geçmişe sahip bir zekâ oyunu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda öğretilmesi teşvik edilen, zekâ gelişimine de katkı sağlayan bu oyunun çocuklarımızla buluşturarak hem eğlenmelerini, hem de kültürel zenginliğimize sahip çıkmalarını sağlamış olacağız. Ayrıca bu tarihi oyunun gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması bakımından da önemli bir görev üstleniyoruz. Türk topluluklarında 4 bin yıllık geçmişe sahip olan oyunla birlikte binlerce öğrencimiz hem Mangala oyunu ile tanışacak hem de stratejik düşünme kabiliyetlerini geliştirecekler”

Yorumlar