Murat Ülker, Erdoğan'a cevap vermiş gibi yaptılar

Murat Ülker'in günler öncesinden yaptığı bir açıklamayı, Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamaya verdiği bir cevapmış gibi haber yapan muhalif basının maskesini Yıldız Holding'den yapılan açıklama düşürdü. Açıklamada, Murat Ülker'in, Erdoğan'ın konuşmasıyla alakası olmadığının altı çizildi.

Google Haberlere Abone ol
Murat Ülker, Erdoğan'a cevap vermiş gibi yaptılar

Muhalif bazı internet haber sitelerinde, Murat Ülker'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı gelerek ona cevap verdiği imajını yaratmaya çalışan çarpıtılmış haberlere Yıldız Holding'den yalanlama geldi. Açıklamada, Murat Ülker'in, Erdoğan'ın açıklamasından günler önce yaptığı bir konuşmasını, Erdoğan'a cevapmış gibi haber yapanlara tepki gösterildi.

Yıldız Holding tarafından, pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in basın mensuplarının zincir marketlerdeki fiyat tartışmalarına ilişkin değerlendirmesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerde denetimlerin artacağına yönelik açıklamasıyla yakın veya uzak bir ilgisinin bulunmadığı bildirildi.

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, geçen günlerde pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in basın buluşmasında bir gazeteciye verdiği yanıt sonrası, kamuoyunda bilgi kirliliğinin ve yanlış anlaşılmaların önüne geçme zorunluluğu doğduğu belirtildi.

Açıklamada, Murat Ülker’in basın mensuplarının zincir marketlerdeki fiyat tartışmalarına ilişkin değerlendirmesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zincir marketlerde denetimlerin artacağına yönelik açıklamasıyla yakın veya uzak bir ilgisi bulunmadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından günler önce yapılan bu değerlendirmenin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir cevap niteliği taşıdığına yönelik yorum ve iddialar kesinlikle art niyetlidir. Sayın Murat Ülker, çok daha önce yapılan toplantıda Yıldız Holding perakende grubunun enflasyon rakamlarının altında bir fiyat politikası izlediğini vurgulamış ve mesnetsiz fahiş fiyat uygulayan marketlerin ve üreticilerin denetlenmesinin enflasyonla mücadelede en etkili yöntemlerinden biri olacağını ifade etmiştir."


 

Yorumlar