Muhammed Yakut kimdir? Muhammed Yakut Sedat Peker ilişkisi, Müge Anlı, Melih Gökçek iddiaları nedir?

Muhammed Yakut'un kim ve nereli olduğu soruları son günlerde Youtube kanalı üzerinden yayınladığı Sedat Peker vakasına benzer videoları sonrasında gündeme geldiği için dikkatleri üzerine çekiyor. Ancak söylediklerinin tartışmalı olması ve suç makinesi olduğu ortaya çıkması hayal kırıklığı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Muhammed Yakut kimdir? Sedat Peker ile ilişkisi ne

Muhammed Yakut kimdir, nerelidir, necidir, Sedat Peker ile ilişkisi nedir soruları bu aralar merakla soruluyor. Sedat Peker'in başlattığı Youtube'dan racon kesme furyasının yeni bir parçası olarak öne çıkan Yakut, elinde bazı iş adamları, siyasetçiler ve bürokratlara dair belgeler olduğunu belirterek hepsini tek tek açıklayacağını söylüyor. Yakut'un seçimlere bir ay kala videoları yayınlamaya başlaması akıllara Sedat Peker'in "seçimlere 2 ay akla göreceksiniz" şeklindeki tehditlerini getirdi. Ancak Peker, beklenen süre içerisinde hiçbir video ya da belge yayınlamadı. Başta "Yedili Masa" muhalefeti olmak üzere birçok kişi Sedat Peker'den umudunu kesmek üzereyken Muhammed Yakut isimli yeni bir isim ortaya çıktı. Peki, Muhammed Yakut kimdir? Muhammet Yakut nerelidir?

MUHAMMED YAKUT KİMDİR?

Muhammed Yakut, videolarında zaten Diyarbakırlı olduğunu sık sık dillendiriyor. Hatta bir yerinde Hacı Hasan Yakut'un oğlu olduğunu söylüyor. Hacı Hasan Yakut'un kim olduğunu bilmiyoruz; ancak Yakut'un şike operasyonları kapsamında gözaltına alınarak cezaevine konan Abdurrahman Yakut'un yeğeni olduğu biliniyor. 

Öte yandan Yakut'un Ankara'da bir yağ fabrikasının da sahibi olduğu gelen bilgiler arasında.

Aslında Muhammed Yakut'un kamuoyuna veya haberlere konu olmasının ilk hikayesi 2011 yılına dayanıyor. 2011 yılında Kocaeli'de bir iş adamının kaçırılması sonrasında başlatılan operasyonda gözaltına alınan çete üyelerinin başında Muhammet Yakut vardı. 

Muhammed Yakut kimdir? Muhammet Yakut Sedat Peker'in belgelerini mi yayınlıyor?
Muhammed Yakut kimdir? Diyarbakırlı Muhammed Yakut Sedat Peker'in belgelerini mi yayınlıyor?

 

Kamuoyuna yansıyan o günkü haberlerde, iş adamını kaçırarak 400 bin dolarını alan çetenin başında Muhammed Yakut bulunuyordu. Yakut, bu olaydan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Yakut'un videolarında anlattıkları ise başta Sedat Peker olmak üzere FETÖ medyasının firari gazetecileri tarafından sürekli pişirilip pişirilip çeşitil videolarla servis edilen bilgilerden oluşuyor. 

Hedef alınan isimler de yine aynı kişiler. Genel olarak Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Hayati Yazıcı gibi isimler sık sık hedef alınanlar arasında bulunuyor. Söz konusu isimlerin FETÖ medyası tarafından sık sık hedef alındığı bilinen bir gerçektir. Hatta FETÖ üyesi gazetecilerin sık sık dillendiridiği konuların en son Sedat Peker tarafından tekrar tekrar servis edildiği de biliniyor. Melih Gökçek ve Müge Anlı ile ilgili iddiaları da yine en çok dikkat çeken iddialar oldu. 

CİDDİYE ALINACAK İDDİALAR VAR MI? MAHALLE DEDİKODULARINDAN İLERİ GİDEN BİR ŞEY VAR MI?

Muhammed Yakut tarafından şu ana kadar gündeme getirilen yeni veya ciddi hiçbir konu bulunmuyor. Muhalif bazı gazetecilerin hemen sahiplenerek paylaşımlarını haberleştirmeye çalıştığı Yakut'un ciddi konular şeklinde verdiği iddiaların tamamı kahvehane dedikodularından ibaret ve daha önce basında yer almış konulardır. 

Örneğin Melih Gökçek ve Okşan isimli bir kişiyle ilgili iddiaları veriş tarzı ilginç bulunsa da aslında olayın aslı astarının çok farklı olduğu ortaya çıktı. Anlatım tarzında sanki Gökçek'in ahlak dışı ilişkisi varmış imasında bulunuyor. Oysa ima ettiği konu tamamen farklı ve yine mahalle dedikodularından ibaret. 

TAM BİR SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Sosyal meydanın gündemine bir anda giren Muhammed Yakut’un sabıkasının kabarık olduğu ortaya çıktı. Yakup’un suç dosyasında 14 ayrı kayıt bulunuyor.

İşte Diyarbakırlı Muhammed Yakut'un suç dosyası:

*Hakaret (12 Ekim 2022)

*Yağma(kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma) (27 Aralık 2021)

*Tehdit (12 Temmuz 2017)

*Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak (26 Mart 2006)

*Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak yağma (31 Mayıs 2012)

*Hakaret, şantaj, tehdit (1 Şubat 2011)

*Kasten yaralama (30 Mayıs 2007)

*Elektrik hırsızlığı(31 Mart 2005)

*6136 sayılı, ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefet (8 Şubat 2001)

*Sahtecilik (8 Şubat 2001)

*Yağma (1 Ocak 2000)

PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞI VAR

Öte yandan Muhammed Yakut, psikolojik rahatsızlığı olduğunu ve yeşil reçeteyle satılan ilaç kullandığını da kendisi itiraf ettikten sonra anlattıklarının hiçbirinin ciddiyeti kalmadı. 

 

 

Yorumlar