Muhammed Yakut Xanax kullandığını itiraf etti

Son günlerde Sedat Pekervari videolarıyla Youtube'da gündem olmaya çalışan Muhammed Yakut, psikolojik sorunları olan insanların kullandığı Xanax ilacı kullandığını itiraf etti. Xanax'ın en önemli özelliği ise uzun süre kullanıldıktan sonra olmayan şeyleri olmuş gibi göstermesidir.

Google Haberlere Abone ol
Muhammed Yakut Xanax kullandığını itiraf etti

Muhammed Yakut isimli yeni Youtube fenomeni son günlerde yayınladığı videolarla kafaları karıştırmaya başladı.

Yayınladığı videolarda yer alan konuların tamamı FETÖ medyasında yer alan iddiaların farklı şekillerde ambalanarak sunumundan oluşurken; birçok konunun da birbirinden kopuk ve alakasız olması dikkat çekmeye başlamıştı. Videolarda birçok konu bağlamından kopuk şekilde anlatılıyor. Bazı konuların neden anlatıldığı bile anlaşılamıyor. Yer yer gereksiz şekilde küfürler ve hakaretler edilmesi de şüpheleri artırırken Yakut'un yayınladığı videolardan birinde farkında olmadan yaptığı itiraf dikkatli izleyiciler tarafından fark edildi.

Muhammed Yakut, psikolojik sorunları bulunan insanlar tarafından kullanılan ve 'Yeşil Reçete' ile satılan Xanax ilacını kullandığını itiraf etti. Peki, Xanax nedir, kimler kullanır, yan etkileri nelerdir?

Xanax, alprazolam adlı ilacın ticari ismidir. Alprazolam, bir benzodiazepin ilaçtır ve anksiyete bozuklukları, panik atakları ve diğer ilgili durumların tedavisinde kullanılır. Benzodiazepinler, beyindeki bir nörotransmitter olan gama-aminobütirik asit (GABA) aktivitesini artırarak çalışırlar, bu da beyni sakinleştirir ve anksiyete ve gerginlik hissini azaltır. Xanax bir reçete ilacıdır ve sadece bir sağlık uzmanının gözetiminde kullanılmalıdır, çünkü alışkanlık yapıcı olabilir ve bazı potansiyel yan etkilere sahip olabilir.

XANAX'IN YAN ETKİLERİ

Xanax’da da her ilaçta olduğu gibi çeşitli yan etkilerin görülme riski vardır. Her hastada görülmeyen bu etkiler, bazı kişilerde çok şiddetli de seyredebilir. Yan etkilerin görülme süresi de yine kişiden kişiye değişebilir. Aşağıda etkilerden herhangi biri sizi rahatsız edecek şiddette yaşandığında mutlaka doktorun bilgilendirilmesi gerekir.

Depresif ruh hali,
Uyuşukluk ve sersemlik,
Hafıza sorunları,
Konsantrasyon kaybı,
Konuşma bozukluğu,
Denge kaybı,
Baş ağrısı,
Cinsel istekte değişiklikler,
Ereksiyon problemleri.

EN TEHLİKELİ YAN ETKİLERİ

Bu yaygın görülen yan etkilerin yanında ilacın nadiren görülen ancak acil müdahale gerektiren ciddi yan etkileri ise şu şekildedir;

Öfke patlamaları,
Saldırganlık,
Sanrılar görme,
İdrara çıkamama,
Sarılık,
Alerjik reaksiyonlar.

 

Yorumlar

Koyar Haberlerin gerçekliği sizlere koyduğu için adama yalan yanlış söylüyor diyorsunuz ben doğruları söylediğine inanmıyorum