Mikail Özen kimdir nerelidir kaç yaşında?

Avusturya'da terör saldırısı esnasında gösterdiği kahramanlıkla ülkenin gündemine oturan Mikail Özen kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Mikail Özen kimdir nerelidir kaç yaşında?

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 2 Kasım Pazartesi akşamı teröristler tarafından düzenlenen saldırıların etkisi devam ederken, saldırı esnasında büyük yararlılık gösteren iki Türk genci ise Avrupa'nın gündemine oturdu. 

Silahlı saldırı anında sivilleri kurtaran, daha sonra da bir polis memuruna yardım eden iki Türk genci ülkede milli kahraman ilan edildi. Peki, Viyana'da teröristlere karşı sivilleri koruyarak gündeme oturan gençlerden Mikail Özen kimdir, nerelidir?

Mikail Özen aslen Yozgatlı'dır. Viyana yaşayan bir sporcudur. 

Tüm olanları Twitter'dan yayınlayan ve görüntüleri de çeşitli ajanslarda yer alan Mikail Özen, “Yolda yaşlı bir kadın olay yerine gidiyordu. Gidip onu güvenli bir yere aldık. Sonra metro istasyonuna gittik. Orada polis vuruldu. Onu da korumak için, saldırganın yerini söyledik. Diğer polisler saldırgana doğru koşuyordu. Polisler üç kişiydi, işte biri vuruldu. Arkadaşım ifade verdi. Ben de ifade vermeye gidiyorum” diye konuştu.

Mikail Özen (Sağda)

 

O gece, silahlı çatışmanın çok yakınında olan Mikail Özen, “Arkadaşım baldırından vuruldu. Videoda yere yat, başını eğ” diye bağıran benim. Biz, eve kapanma saatinin başlamasından önce 1. Viyana bölgesine gitmiştik. Birden silahlar patladı. Adamlarla 5-6 metre mesafede karşı karşıya kaldık. Ateş etmeye başladılar. Arkadaşım baldırından yaralandı. Recep Tayyip Gültekin arkadaşımın adı… Arabaya bindirdim ve ilerideki polis karakoluna gittik. Polislere teröristleri anlattık, beyaz kefen gibi şeyler giymişlerdi ve ellerinde uzun namlulu silahlar vardı” dedi.

 

Yorumlar