Mide Bulantısına Ne İyi Gelir

Mide bulantısı, birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Fakat ortaya çıkan nedenlerden en sık karşılaşılanlar fazla alkol tüketimi, migren, araba tutması, stres ve gıda zehirlenmeleri sayılabilir.

Google Haberlere Abone ol
Mide Bulantısına Ne İyi Gelir

Mide bulantısı, birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Fakat ortaya çıkan nedenlerden en sık karşılaşılanlar fazla alkol tüketimi, migren, araba tutması, stres ve gıda zehirlenmeleri sayılabilir. Ayrıca mide bulantısı gebelik belirtisi olarak da oluşum gösterebilir. Tüketilen bazı gıdalar mide bulantısını bastırırken, bazı gıdalar şiddetini artırabilir. Eğer mide bulantısı kronik olarak devam ediyorsa ve herhangi bir nedene bağlanamıyorsa mutlaka doktora başvurmakta yarar vardır.

Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Limon: Çoğu gebe kadın mide bulantılarını bastırmak için limon tüketmektedir. Limon ekşi bir tada ve keskin bir kokuya sahip olduğu için mide bulantılarını hafifletebilmektedir.

Sindirimi Kolay Gıdalar: Mide bulandığı an protein yönünden zengin ya da yağ içeriği olan sindirimi daha kolay olan gıdalar tercih edilmelidir. Tuzlu bisküviler de mide bulantısını yatıştırmak için yararlı atıştırmalıklar olabilir.

Elma: Elma lif yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu özelliği ile mide bulantısına neden olan toksinlerin vücuttan atılımını kolaylaştıracaktır. Bir anda bütün bir elma yemek mide bulantısını yoğunlaştırabilir. Bu nedenle bir elmayı ufak dilimlere ayırarak yavaş yavaş tüketilmelidir.

Nane: Bulantı çok şiddetlenmiş ise 2 – 3 nane yaprağı çiğneyerek bulantı hafifletebilir. Nanenin mideyi rahatlatıcı bir özelliği vardır.

Tavuk Suyu: Tavuk suyu soğuk algınlığı ve grip tedavisinde de fazlaca başvurulan gıdalar arasındadır. 1 – 2 tavuk parçası haşlanarak suyu içilirse mide bulantısını giderebilir.

Kuru yemiş: Protein eksikliği yaşanıyorsa yoğun mide bulantısı oluşabilir. Tüketilecek bir miktar fındık, badem ya da fıstık mide bulantısına iyi gelebilir.

Su: Su kaybı mide bulantısının yoğun yaşanmasına neden olan en önemli faktörler arasındadır. Mide bulantısı yaşanıyorsa fazlaca su tüketmeye özen gösterilmelidir. Ancak su bir seferde değil de ağır ağır içilmelidir. Ayrıca içilen suyun fazla soğuk olmaması gerekir.

Yorumlar