MHP'liler Hollanda Havalimanı'nda oturma eylemi başlattı

MHP'ye bağlı Avrupa Türk Federasyonu üyeleri Hollanda'ya tepki olarak Hollanda Havaalanı'nda oturma eylemi başlattı

Google Haberlere Abone ol
MHP'liler Hollanda Havalimanı'nda oturma eylemi başlattı

Sonhaberler | Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Çetin'le görüşmesinde, Hollanda'yı protesto amacıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının inmesi planlanan havalimanında oturma eylemi yapılması kararı alındığı bildirildi.

MHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, Bahçeli, Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı Çetin'le görüştü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının inmesi planlanan havalimanında Hollanda'yı protesto etmek amacıyla Konfederasyon ve bağlı federasyonlarca, yasalara uygun olarak oturma eylemi yapılmasına karar verildiği belirtildi.

MHP'Lİ YALÇIN'DAN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Hollanda'nın Türk bakanlara uyguladığı engellere ilişkin, "Bu bir Orta Çağ zihniyeti. Yani dünyaya Avrupa medeniyetini kabul ettirmeye çalışan bir zihniyetin iflasıdır." dedi.

Yalçın, NTV'ye telefonla bağlanarak, Hollanda'nın Türk bakanlara uyguladığı engellere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hollanda'nın kararına tepki gösteren Yalçın, "Bu bir Orta Çağ zihniyeti. Yani dünyaya Avrupa medeniyetini kabul ettirmeye çalışan bir zihniyetin iflasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Hollanda'nın ve bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye ve Türk bakanlara yönelik tavrını kabullenmenin mümkün olmadığını vurgulayan Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Avrupa Türk Konfederasyonu Başkanını da talimatlandırdığını ve soydaşları demokratik tepkilerini göstermeye davet ettiğini ve harekete geçirdiğini belirtti.

Yalçın, "Arkadaşlarımız, Sayın Dışişleri Bakanının inmesi planlanan havaalanında bir oturma eylemi başlattılar ve şu anda da seferber bir haldeler. Burdaki amacımız Avrupa'ya bir tepki ortaya koymak." dedi.

Hükümetin aldığı kararlara ilişkin de değerlendirmede bulunan Yalçın, Hollanda'nın ortaya koyduğu tavrın karşısında, misillemenin daha ciddi ve daha ileri düzeyde yapılması gerektiğine inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Hükümetin bakanlarına yapılan tavrı gerçekten kabul etmek mümkün değil. O halde Türkiye'nin çok daha ciddi tedbirler almak suretiyle Hollanda'nın tavrına ve diğer ülkelerin tavrına karşı bir duruş sergilemesi gerekir. Bundan yana bir endişemiz yoktur. MHP, alınacak ve alınması planlanan tedbirlerin yanında olacaktır. Bunu da buradan alenen ilan ediyoruz. Arkadaşlarımız kendi tavırlarını Avrupa ülkelerinde ortaya koyacaklardır."

Yalçın, yurt dışında yapılacak protesto gösterilerinin yasalara uygun ve demokratik çerçevede gerçekleşmesi gerektiğini de kaydetti.

Yorumlar