MHP Adana'da Hüseyin Sözlü depremi

MHP'nin Adana'da üç teşkilatı kapatılırken eski Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü de Bahçeli'nin danışmanlığından alındı.

Google Haberlere Abone ol
MHP Adana'da Hüseyin Sözlü depremi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Adana'daki Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe teşkilatlarını kapattı. Ayrıca, Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Sözlü görevinden alınarak parti disiplin kuruluna sevk edildi. Alınan son karar, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

Yalçın, alınan kararın gerekçesini "yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri" olarak açıkladı. 

Yalçın, "Yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri nedeniyle Adana ilinin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları kapatılmıştır. Aynı gerekçeyle, Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, başdanışmanlık görevinden alınmış olup, tedbirli olarak merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Sözlü, 1999 yılından 2014 yılına kadar Ceyhan Belediye Başkanı olarak görev yapmış ve 2014 yılında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı olarak yüzde 42,83 oy oranı ile ikinci sırada yer alarak, CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı Zeydan Karalar'a koltuğunu devretmişti.

Sözlü, 17 Temmuz 2019'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Başdanışmanlığı görevine getirilmişti. 

mhp

Yorumlar