Mevlit Kandili'ne hazırlıkları tamamlandı

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, yarın idrak edilecek Mevlit Kandili için tüm camilerin hazı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mevlit Kandili'ne hazırlıkları tamamlandı

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, yarın idrak edilecek Mevlit Kandili için müftülüğün Başakşehir Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde program hazırladığını belirterek, kentteki tüm camilerin de açık olacağını bildirdi.

Yaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam dünyasının son yıllarda zor bir dönem geçirdiğini ifade ederek, bunun sona ermesi için kandil gibi önemli günlerde topluca yapılan duaların önemine değindi.

Hz. Muhammed'in düşmanları tarafından bile "emin" olarak tanımlandığını dile getiren Yaran, "O, çok güvenilir bir insandır. Düşmanları bile mallarını ona emanet ederdi. Düşmanlarının birtakım emanet eşyaları ondaydı. Hicret ederken bunları Hz. Ali'ye verip, öyle gitmiştir. Müminlerin, tüm dünyanın güvenini kazanması gerekiyor. Dünyanın Müslümanlara ve İslam'a güvenini ortadan kaldırmak için birtakım projeler yürütülüyor. İslam düşmanlığı dünyaya yayılmaya çalışıyor. Bazı Müslümanlar da bu oyuna gelip, İslam'ı, zamanın insanının anlamayacağı şekilde takdim ediyor. Uluslararası başka projelerin ürünü bunlar. DEAŞ, Boko Haram gibi İslam'ın dünya ile buluşmasını engelleyen hareketler vardır. Bunlara karşı olmamız gerekiyor." diye konuştu.

Müftü Yaran, Mevlit Kandili'nin Hz. Muhammed'in doğum günü olmasından dolayı Müslümanlar için çok önemli olduğunu söyledi.

Bu nedenle Müslümanların bu geceye özel anlam yüklediğini anlatan Yaran, "Bu gecelerde Peygamber Efendimizi, onun getirdiği mesajı anlatırız. Hz. Muhammed'in getirdiği mesaj, dünyayı aydınlatan bir kaynaktır. Kendisi bizim için bir örnektir. İnsanlığın bugün bu mesaja belki de her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. İslam coğrafyası ve tüm dünya çok karışık bir dönem geçiriyor. En azından bu tür gecelerde İslam'ın mesajı yeniden hatırlanarak, bu duruma çözüm yolları bulunması önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

İSTANBULDAKİ PROGRAMLAR

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Mevlit Kandili'nin her yıl tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da coşkuyla kutlandığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Bu gecede hemen hemen tüm camilerimizde mevlit programları düzenlenir. Bunun içinde Kur'an-ı Kerim, mevlit okunur, dua edilir. Çeşitli programlar yapılır. Bu sene de bu bağlamda camilerimizde programlar yapılacak. Biz de Müftülük olarak Başakşehir Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde bir program hazırladık. Bu güzel geceyi oradaki Müslüman kardeşlerimizle birlikte geçireceğiz. Özellikle Fatih, Süleymaniye, Sultanahmet gibi büyük camilerimizin hepsinde program olacak. Bunun yanı sıra ilçelerimizdeki camilerin hepsinde programlar düzenlenecek. Ayrıca, kardeşlerimiz bu tür gecelerde camileri ziyaret etmeye önem veriyor. Bu kapsamda tüm camilerimiz de açık olacak."

Yaran, kandil gecelerinde camilerin dolup taştığını kaydederek, "Bu tür gecelerde önemli olan Allah'la olan irtibatı sağlam tutmak, onun rızasını kazanmaktır. Müminlerin kendi aralarındaki irtibatın da sağlam olması gerekiyor. İşte bu geceler bunun için çok önemli. Müminler bir araya geliyor. İslam'ın mesajının dünyaya sağlam olarak aktarılması gerekiyor. Tüm müminlerin bu manada sorumlulukları var. Umuyorum bu kandil onun için faydalı bir akşam olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar