Mesut Yar neden yok? Programı bitti mi?

Mesut Yar'ın neden bu aralar program yapmadığı soruları merakla sorulurken ünlü sunucunun yeni mecralara yelken açtığı haberleri geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mesut Yar neden yok? Programı bitti mi?

Mesut Yar neden yok, neden program yapmıyor soruları bu aralar hayranları tarafından merakla soruluyor. Ünlü sunucunun televizyonculuktaki uzun yıllara dayanan serüveniyle ilgili beklenmedik bir karar almıştı. 

MESUT YAR NEDEN YOK?

Mesut Yar, 18 Nisan 1967 İstanbul doğumlu bir gazeteci ve televizyon sunucusudur. İstanbul Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümünden mezun olan Yar, müzecilik ihtisası da yapmıştır. Gazeteciliğe 1985 yılında stajyer muhabir olarak başlayan Yar, Hürriyet, Sabah, Posta gibi önemli gazetelerde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yapmıştır.

1994 yılında Kanal E'nin kurucuları arasında yer alan Yar, Türkiye'nin ilk ihtisas talk show programı 'By Night'ı yaptı. Show TV, Number One TV, HBB TV, Kanal 6, Star TV, Cine 5, atv gibi kanallarda yapımcılık, sunuculuk ve anchormanlik görevlerinde bulundu.

Sabah-Atv Grubuna bağlı Kanal 1, Atv Avrupa, Türkçe Tv gibi kanallarda genel müdürlük yapmış olan Yar, edebiyatla da ilgilenmiş ve çeşitli hikâye, şiir ve ropörtaj kitapları yayımlamıştır. Mesut Yar, CNN TÜRK, Kanal D, NTV ve Sözcü TV'de haber programları sunmuştur​​.

TELEVİZYONCULUKTAN POLİTİKAYA GEÇİŞ

Yar, son olarak Sözcü TV'de sabah haberlerini sunmakta idi. 2023 yılında, kanala veda ettiğini duyurarak televizyonculuk kariyerine son verdi. Yar, veda ettiği programda, Datça Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı ve artık ekranlarda olmayacağını belirtti​​.

DATÇA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIĞI

Mesut Yar, CHP'den Datça Belediye Başkanı aday adayı oldu. "Mutlu ve Mesut bir Datça için" sloganıyla 31 Mart Yerel ve Mahalli seçimlerinde Muğla'nın Datça ilçesi Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu duyurdu. Yar, 20 yıldır Datça'da yaşadığını, ailesinin de bu ilçede olduğunu belirtti. Datça'ya mutluluk ve huzur getirmek için aday adayı olduğunu ifade eden Yar, "Tek bir kırmızı çizgim var, bu ülkenin kurucu lideri ve kurucu ilkeleri" diyerek adaylığını açıkladı ve çalıştığı kanala veda etti​​.

Yorumlar