Merkel'den Türkiye ile gerginliği düşüren açıklamalar

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye ile ilişkilerin gerilmesini istemediklerini belirterek, referandum kampanyalarının iptalinden memnuniyet duyduklarını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Merkel'den Türkiye ile gerginliği düşüren açıklamalar

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye ile Almanya arasında 15 Temmuz'dan sonra yükselen gerilim devam ederken, Almanya Başbakanı Merkel'den gerilimi düşürmeye yönelik açıklamalar geldi. Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert sözleri ve Türk hükümet yetkililerinin Almanya'daki referandum etkinliklerinin iptaline ilişkin açıklamalarda bulundu. Merkel'in açıklamalarında bu kez Türkiye ile Almanya arasındaki tansiyonu düşürmeye yönelik bir üslup kullanması dikkat çekti.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün Saarländischer Rundfunk radyo kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Merkel, Türkiye ile yaşanan krizi tırmandırmaktan yana olmadığını söyledi. Her zaman diyalog arayışında olduğunu kaydeden Merkel, "Almanya, Türkiye ile ilişkilerde gerginlik istemiyor" diye konuştu. Sorunların ancak konuşarak çözülebileceğini vurgulayan Merkel, ama bazen bu görüşmeler için zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Merkel açıklamasında, Türk kökenli vatandaşların, Almanya'da birlikte huzur içerisinde yaşamak istenilen diğer vatandaşlar gibi görülmeye devam edeceğinin de altını çizdi.

Türk hükümet temsilcilerinin Almanya'daki referandum etkinliklerinden feragat ettiği yönündeki açıklamaları memnuniyetle karşıladığını söyleyen Merkel, bunun durumun yumuşamasına yardımcı olacağını kaydetti.

Yorumlar