Merdan Yanardağ ne demişti, neden tutuklandı? Öcalan ile ilgili sözleri neydi? İşte söyledikleri

Merdan Yanardağ'ın Abdullah Öcalan hakkında ne söylediği, neden tutuklandığı, gerçekten montaj video üzerinden mi yoksa söylediği sözler nedeniyle mi tutuklandı. Yanardağ'ın sahibi olduğu kanalda sarf ettiği sözleri aynen buradan sizlerle paylaşıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Merdan Yanardağ ne demişti? Öcalan ile ilgili

Merdan Yanardağ ne dedi, neden tutuklandı, gerçekten montaj kurbanı mı yoksa kendi söylediği sözlerin cezasını mı çekiyor?

MERDAN YANARDAĞ NE DEDİ? ÖCALAN SÖZLERİ NEYDİ? NEDEN TUTUKLANDI?

Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına neden olan sözlerinin hiçbiri montaj değil.

Sarf ettiği sözlerin tamamını kendi kanalında canlı yayında herkesin önünde söyledi.

Yanardağ, Tele1’de ekrana gelen “4 soru 4 yanıt” programında Abdullah Öcalan’ın tecritinin kaldırılması gerektiğini söylemişti.

“İmralı’ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum" diyen Yanardağ, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz.

Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.

YANARDAĞ CANLI YAYINDA SÖYLEDİKLERİNİ İNKAR ETTİ

Yanardağ gözaltına alınmadan önce canlı yayında yaptığı açıklamada, Tele 1'e karşı bir operasyon yapıldığını belirterek, "Ben hiçbir terör örgütünü övmedim, hiçbir terör örgütü liderini de övmedim. Böyle bir kastım da niyetim de yok. O programda AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun yeni bir çözüm süreci başlatma ve kendi iktidar alanları daralmış olan AKP’ye yeni bir alan açma çabası olduğunu dile getirdim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar