Mehmet Çilingiroğlu, Kübra Par'a tazminat davası açıyor

Habertürk ekranlarında çıkan tartışmalardan sonra kanalı terk ederek bir daha bağlanmayan sonrasında ise kanal tarafından sürekli dışlanan ABD'deki Türk bilim adamı Mehmet Çilingiroğlu, kendisine yazıyla hakaret eden Kübra Par'a tazminat davası açıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Çilingiroğlu'ndan Kübra Par'a dava

Türkiye'nin ABD'de ün yapmış bilim adamlarından birisi olan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'na yönelik Habertürk camiasından gelen saldırılar ve aşağılama propagandaları devam ediyor. Didem Arslan Yılmaz'ın program esnasında uygunsuz bir şekilde davranarak programı terk etmesine neden olduğu Çilingiroğlu, daha sonraki dönemlerde diğer televizyon kanallarına sık sık konuk olmaya başlayınca Habertürk camiası daha da kızmaya başladı. Son olarak Habertürk'ten Kübra Par, Çilingiroğlu'na hakaret dolu bir köşe yazısı kaleme aldı. Yazısında Çilingiroğlu için, "Müptezel" ifadesini kullanan Kübra Par, ünlü profesör için sert ifadeler kullandı. Çilingiroğlu ise, yaptığı açıklamada, Kübra Par aleyhine tazminat davası açacağını söyledi. 

California Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Mehmet Çilingiroğlu, kendisi için 'müptezel ve şöhret budalası' yorumunu yapan program sunucu Kübra Par'a çok sert çıktı.

Prof Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Kübra Par'ın bugünkü yazısına tepki göstererek, "Bir bilim insanına delimi diyorsun sen. Seni kınıyorum. Yasal gereğini de avukatlarımla sonuna kadar başlatıyorum. Senin gibiler medyada isim yapmak için doğru olmayan yalan şeyler yazarak pirim mesleğinde öne çıkmak istiyenlerdir. Sayemde maske takıldı. Terbiyesiz seni. Sen kimsin? Ben sizlere tek kelimeyle vatan haini diyorum. Okumadım bile haber dediğiniz müsvetteleri. Yayıncıymış. Yalancı demek daha doğru. Şöhrete ihtiyacım yok çünkü ABD de çok iyi bilinirim. Şöhretle değil yaptığım bilimle... Ama senin gibi kuş beyinliler anlamayamaz" dedi.

Kübra Par'a dava açacağını söyleyen Çilingiroğlu, "Kübra Par belli ki iyi bir yayıncı değilsin adını hiç duymadım İsim yapmaya çalışıyorsun yalan haberlerle bana hakaretle. Avukatlarım Türkiye'nin en iyileri 12 tane. Seni pazartesi günü yüklü bir tazminat davası açıyoruz. Geliri de bağışlıyorum" dedi.

KÜBRA PAR NE DEMİŞTİ?

İşte Par'ın o yazısı...

''Bir delinin ipiyle kuyuya inerseniz...

Mehmet Çilingiroğlu denen müptezel* doktor Habertürk ekranlarında durduk yere olay çıkarıp konuk olan diğer doktorlara saygısızlık yaptığında mesele nasıl da çarpıtılmıştı.

Habertürk’ü ve programın moderatörü Didem Arslan Yılmaz’ı karalamak adına “Çilingiroğlu Türkiye'yi övdüğü için sözünü kestiler” gibi akıl almaz bir iftira atılmıştı.

Sonra katıldığı bir başka programda “Az önce Koç Üniversitesi'nden kovulduğumu öğrendim” diyerek siyasi mağduriyet üretmeye çalıştı. Oysa Koç Üniversitesi'nde sözleşmeli bir kadrosu yoktu. "Misafir öğretim üyesi" konumunun da ocak ayında sona erdiği açıklanınca yalanı ortaya çıktı.

Dikkat çekmek için çırpınan bu şöhret budalası dün A Haber’de saçmalamalarına yenilerini ekledi.

Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın hükümet tarafından susturulduğunu öne sürdü.

Hızını alamadı, rahmetli Menderes’in asılmasıyla ilgili "Halen daha bilmem kim adam ne zaman asılmış ne olmuş onu söylüyorsunuz haberlerde... Yazık ya biraz ilerleyin" dedi.

İlerleme anlayışı darbeleri ve bir Başbakan’ın asılmasını normalleştirmek olan, her fırsatta Türkiye’de görev yapan bilim insanlarımızı aşağılayan bu doktor müsveddesine ekranlarında bundan sonra da yer verecekler mi bakalım!

*MÜPTEZEL:
1- Saygınlığını yitirmiş, bayağılaşmış.
2- Değerini yitiren, değersiz.''

Yorumlar