Mehmet Aygün kimdir, nerelidir?

Mehmet Aygün kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, asıl mesleği nedir, şimdilerde neler yapıyor? Turizm sektörünün yakından tanıdığı Aygün, Türkiye'den sonra Avrupa'da da yakın zamanda tanınan isimlerden biri olmaya kararlı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Aygün kimdir, nerelidir?

Mehmet Aygün kimdir, nerelidir, mesleği nedir, ne iş yapıyor soruları son günlerde turizm sektörüyle ilgilenenler tarafından merakla soruluyor. 

Aslen Giresunlu olan Mehmet Aygün şimdilerde turizm sektöründe faaliyet gösteren eski kasaplardandır. Eskiden kasaplık, sonrasında lokantacılık yapan Mehmet Aygün kısa süre içerisinde turizm sektörünün büyüyen isimlerinden biri oldu.

Aygün son olarak Bodrum'da meydana gelen yangından sonra gündeme geldi. Yangının çıktığı alanda bulunan lüks otellerden birine yangının sıçradığı haberleri düşmeye başladıktan sonra otelin kimin olduğu merak konusu olmuştu. Yangının sıçrayan otelin Mehmet Aygün'e ait Titanic Deluxe Otel olduğu öğrenildi.

İstanbul, Antalya, Bodrum ve Berlin’de toplam 12 oteliyle hizmet veren Titanic Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün Capital'den Nilüfer Gözütok Ünal'e değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Aygün kimdir, nerelidir?
Mehmet Aygün

 

İstanbul, Antalya, Bodrum ve Berlin’de toplam 12 oteliyle hizmet veren Titanic Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün Capital'den Nilüfer Gözütok Ünal'e değerlendirmelerde bulundu.

ALMANYA'DA 3, BELEK'TE 1 OTELİN İNŞASI SÜRÜYOR

8 bin 917 yatak kapasitesiyle hizmet veren ve 5 bini aşkın kişiye istihdam sağlayan grup, 2019 yılında 175 milyon Euro’luk ciro yarattıktan sonra pandemi yılı 2020’de gelirde yüzde 63 kayba uğradı. Pandemiye yatırım döneminde yakalanan grup, birçok projesini de askıya aldı. Halihazırda yurt dışında Berlin ve Hamburg’da 3 otel ile Antalya Belek’te 80 milyon Euro bütçeli beş yıldızlı bir oteli tamamlamaya çalıştıklarını belirten Titanic Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, önümüzdeki dönemde yatırımlar için asıl yönlerini çevirdikleri yerin Avrupa olduğunu söylüyor. Aygün, pandemi sonrası yabancı ortaklık ve birleşmelerin de gündemlerine geleceğini, orta ve uzun vadede ise Titanic markasını tüm dünyaya yaymayı hedeflediklerini açıklıyor.

Mehmet Aygün kimdir, nerelidir?
Mehmet Aygün kimdir, nerelidir?

 

Grup olarak nasıl bir büyüme stratejiniz var? En son pandemi öncesinde Titanic Mardan Palace’ı portföyünüze kattınız. Bu yatırım, büyümenize nasıl katkıda bulundu?

Biz temkinli, ayağını yere sağlam basarak büyümeyi hedefleyen bir grubuz. Aile şirketiyiz. 6 kardeş işin içindeyiz. Herkesin kendine özgü görevleri ve sınırları var. Herkes üzerine düşeni yapınca şirket büyüyor. Örneğin Almanya’da ayrı Türkiye’de ayrı bir yönetim yapılanması var. Resort ve şehir otelleri için de ayrı yönetim kurullarımız bulunuyor. Onların üzerinde de yine yüksek bir yönetim kuruluyla grubu yönetiyoruz. Her ay toplanıyor, kararlar alıyoruz. Aile şirketi olmamıza rağmen profesyonel bir yönetim anlayışına sahibiz. Yabancı profesyonel yöneticilerimiz var. Aile anayasamızı yazan danışmanlarla birlikte çalışıyoruz. Aldığımız her kararda çok sağlam hareket etmeye çalışıyoruz. 1,4 milyar Euro’ya mal olan Titanic Mardan Palace’ı kiralayarak grubumuza kattık. Hem bizim için hem ülkemiz için çok değerli bir tesis. Bölgede saray konsepti olan tek otel.

Halihazırda süren yatırımınız var mı?

Pandemi öncesinde başlayan yatırımlarımız var. Başlamamış birçok projemiz de vardı. Onları pandemi nedeniyle öteledik.

Devam eden yatırımlarınız neler?

Yurt dışında Berlin ve Hamburg’da da otel inşaatlarımız devam ediyor. Antalya Belek’te golf kulübümüzün olduğu alanda 90 dönümlük bir arazide deniz kıyısında inşaatı devam eden bir otel projemiz var. 600 odalı exclusive segmentte, farklı mimari özellikleriyle öne çıkacak bir proje. 80 milyon Euro yatırım bütçesi var. Bu otelimizi 2022 yılında tamamlamayı hedefliyoruz.

Önümüzdeki dönemde ağırlıklı Türkiye’de mi yurt dışında mı büyüyeceksiniz?

Bizim asıl yönümüzü çevirdiğimiz yer Avrupa. Yatırımlarımız Avrupa’da devam edecek. Birçok projemiz var ama her şeyden önce finans lazım. Bazı projelerimizi askıya aldık. Hedefimiz dünyaya Titanic markasını yaymak. Titanic’i ister franchise ister kiralama ister mülk olarak her tarafa yaymak istiyoruz.

Titanic Grubu yüzde 100 aile şirketi. Ortaklıklara ya da uluslararası iş birliklerine nasıl bakıyorsunuz?

Ortaklık ve iş birlikleri düşünüyoruz. Teklifler de geliyor. Aslında pandemi olmasaydı bizim için bu konuda önemli bir yıl olacaktı. Ancak pandemi nedeniyle iş birliklerini erteledik. Pandemi bittikten sonra yabancı ortaklık ve birleşmeler gündemimize gelecek.

Hayaliniz nedir? Grubunuzu nereye taşımak istiyorsunuz?

Dünyanın her yerine yayılmak konusunda kendimize bir sayı sınırı koymuyoruz. Sağlıklı, ayakları yere basan, değerli işletmeler kurmaktan yanayız. Bundan sonra da bu anlayışla büyümeye devam edeceğiz.


 

Yorumlar