Mbappe Müslüman mı, nerelidir, kaç yaşında, kimdir?

Mbappe Dünya Kupası'nda kaydettiği başarı sonrası dünya futbolu gündeminin bir numaralı isimleri arasında yer alırken Müslüman olup olmadığı da merak konusu oldu. Fransız Milli Takımı oyuncusu Mbappe son maçında rekor kırdı.

Google Haberlere Abone ol
Mbappe Müslüman mı, dini nedir?

Mbappe Müslüman mı, dini nedir, kimdir, nerelidir, kaç yaşında? dünyaca ünlü Fransız futbolcunun dini inancı merak ediliyor. Katar'da devam eden Dünya Kupası'nda Fransız Milli Takımında forma giyen dünyaca ünlü genç futbolcu, kaydettiği gollerle takımının gruptan çıkmasını garantiledi. Ünlü yıldız aynı maçta hem ülkesinin ünlü futlbolcusu Zinedine Zidan'ın rekorunu yakaladı hem de genç yaşta en çok gol atan Pele'yi yakalamış oldu. Mbappe Müslüman mı, dini nedir, kimdir, nerelidir, kaç yaşında? İşte Mbappe biyografisi veya özgeçmişi: 

MBAPPE MÜSLÜMAN MI?

Henüz genç yaşlarda bir futbolcu olan ve Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain'de forma giyen Kylian Sanmi Mbappé Lottin'in dini inancı futbolseverler tarafından araştırılıyor. Mhappe'nin özellikle giydiği kıyafetler nedeniyle müslüman olup olmadığı merak konusu oldu. Peki Mbappe dini inancı nedir?

Mbappe Müslüman mı
Mbappe

 

Başarılı futbolcu Kylian Sanmi Mbappé Lottin'in dini inancı pek çok futbolsever tarafından merak ediliyor. Genç futbolcunun giydiği kıyafetler nedeniyle müslüman olduğu düşünülüyor. 20 Aralık 1998'de Fransa'da dünyaya gelen Mhappe, Kamerun ve Cezayir asıllı olan bir Fransız millî futbolcudur. Kendisi, Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain'de forma giymektedir.

23 yaşındaki genç oyuncu, Mbappé, öncelikle doğduğu şehir Bondy'deki futbol akademilerinde oynamış, daha sonra Clairefontaine ve Monaco futbol akademilerinde oynayıp Monaco'nun yedek takımında profesyonel futbol kariyerine başlamıştır. Kısa bir zaman sonra 2016-2017 sezonunda düzenli olarak oynamaya başlamış ve ligde atmış olduğu 15 gol ve 8 asist ile 17 sene sonra takımının lig şampiyonu olmasına yardımcı olmuştur. Bir zaman sonra 180 milyon € satın alma opsiyonuyla Paris Saint-Germain'e kiralanmıştır.

Mbappe Müslüman mı
Mbappe

 

Mbappé, 17 yaş altı ve 19 yaş altı takımında oynamış ve ardından Mart 2017 tarihinde Lüksemburg ile oynadıkları maçta Fransa'nın adına ilk millî maçına çıkmıştır. Başarılı futbolcunun müslüman olduğu düşünülmekte. Mhappe, daha önce pek çok kez müslümanların Ramazan ayını kutlamıştı. Müslümanları çok seven Mhappe'nin Hristiyan olduğu bilinmekte.

DÜNYANIN EN ÜNLÜ 10 MÜSLÜMAN FUTBOLCUSU

Zinedine Zidane Real Madrid Teknik Direktörü Zidane kendisi için ‘Kültürel Müslüman’ benzetmesi yapıyor. Ünlü futbol adamı dinin tüm gerekliliklerini yerine getirmediğini ancak maçlardan önce dua ettiğini ifade ediyor.

Nicolas Anelka 2016 yılında emekli olan Anekla 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe forması giydi. Sonradan Müslümanlığı seçen Anelka maç günleri dahi namazını kılar, orucunu tutardı.

Franck Ribery 2004-2005 sezonun devre arasında Galatasaray'a transfer olan Franck Ribery ürkiye'de yalnızca yarım sezon forma giydi ve Marsilya'ya transfer oldu. 2007'de Alman devi Bayern Münih'e imza atan Franck Ribery geçtiğimiz günlerde kulübüyle sözleşme uzattı. 35 yaşındaki futbolcu gençlik yıllarında Müslüman oldu. Ribery, Almanlara özgü şampiyonluk kutlamalarında alkol nedeniyle genellikle geri planda kalmayı tercih ediyor.

Paul Pogba Manchester United'ın Fransız futbolcusu Paul Pogba da Müslüman. Ünlü futbolcu Premier Lig sona erer ermez soluğu Kabe'de aldı.

Mesut Özil Arsenal forması giyen Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil dinine son derece bağlı bir Müslüman.

Marouane Fellaini İsmi sık sık Süper Lig ekipleriyle anılan Manchester United'ın Fas asıllı Belçikalı futbolcusu Marouane Fellaini Müslüman bir ailede gözlerini açtı.

Eden Hazard Premier Lig ekibi Chelsea'de forma giyen Eden Hazard da Müslüman...

Demba Ba Süper Lig’de Göztepe forması giyen Demba Ba’nın Müslüman olduğunu bilmeyen yok…

Samir Nasri 2017-2018 sezonunun başında Antalyaspor'a transfer olan Fransız futbolcu Samir Nasri devre arasında Türkiye'den ayrıldı. Cezayir asıllı futbolcu da gözlerini Müslüman bir ailede açtı.

Sami Khedira Futbol kariyerini Juventus'ta sürdüren Sami khedira; Tunuslu bir baba ile Alman bir annenin oğlu. Ünlü futbolcu çocukluğunda babası gibi Müslüman olmayı tercih etti.


 

 

Yorumlar