Maymuna insan beyninden genler aktarıldı

Çinli bilim adamları , makak maymunlarının beynine insan beyninden genler transfer etti. Bilim adamlarının iddiasına göre transferden sonra maymunlar eskisine oranla daha zeki oldu. Batılı bilim adamları ise bu çalışmaya karşı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Maymuna insan beyninden genler aktarıldı

Çinli bilim adamları, maymunların beynindeki gen yapısıyla oynayarak, insan beyninden aktarma yaptı. Araştırma sonucunda ise maymunların eskiye oranla daha zeki hale geldiği ileri sürüldü.

Çinli bilim adamlarının bu çalışması, batılı bilim adamları tarafından tepkiyle karşılandı. Batılı bilim adamları, maymunların kendi dünyalarına özgü beyin yapılarının değiştirilmesinin onlar için işkenceye dönüşen yeni bir hayat anlamına geldiğini savundu.

Çalışmanın sonuçları National Science Review’da yayınlandı.

Çalışmaya göre, gen değişikliğine uğrayan maymunlar normal türlerine göre kısa süreli hafıza testinde daha iyi performans gösterirken tepki verme sürelerinin de kısaldığı görüldü.  

Çalışmada yer alan bilim insanları, “insan beyni kökeninin genetik yapısını” anlamak için böyle bir deneyin ilk defa gerçekleştirildiğini belirtti.

Araştırmacılar maymunların kısa süreli hafızalarının gelişmesinin yanı sıra beyinlerinin de uzun vadede insanlarınkine benzer bir gelişim kaydettiğine dikkati çekti.

Colorado Üniversitesi’nden biyoetik uzmanı Jacqueline Glover, “İnsanlaştırmanın onlara zararı dokunuyor. Nerede yaşarlar ve ne yaparlar? Hangi bağlamda olursa olsun, anlamlı bir hayata sahip olamayacak bir varlık yaratmayın” ifadesini kullandı.

Çinli bilim insanları Ocak 2019’da insan hastalıklarının anlaşılmasına yardımcı olması için genetiği değiştirilmiş makak maymunundan çoklu klonlama yapmıştı.

Yorumlar

ihsan bunlar yanlış haram işler Allahuteala yartışımı değiştirmeyin diyor