Mayıs ayında kar yağdı, çiçekli bahçeler kar doldu

Sivas'ta bir gecede iki ayrı mevsim yaşandı. Bir gecede hava sıcaklığı 17 derece birden düştü. Çiçekle kaplı bahçeler kara büründü.

Google Haberlere Abone ol
Mayıs ayında kar yağdı, çiçekli bahçeler kar doldu

Sivas'ta dün gün içinde 24 derece ölçülen hava sıcaklığı bugün 7 dereceye kadar düştü. Öte yandan hava sıcaklığındaki ani düşüşün ardından yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Ayrıca kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da da, hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşünce, kar yağışı etkili oldu. Hava sıcaklığı sıfırın altında 2 derece olarak ölçülürken, kar kalınlığı 9 santimetreye ulaştı.

Sivas'ta son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında ani düşüş yaşandı. Dün gün içerisinde 24 derece ölçülen kentte, akşam yağışlı hava etkili oldu. Kentte, bu sabah termometreler 7 dereceyi gösterdi. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan kişilerin, dışarıya kışlık kıyafetleriyle çıktıkları görüldü.

Meteoroloji verilerine göre kentte Ramazan Bayramı'nın ilk 2 gününde hava sıcaklıkların mevsim normallerinin altında 9 derece civarında seyredeceği öngörülüyor. Bayramın 3'üncü gününden ise sonra ise sıcaklıkların yeniden mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

YAYLAYA KAR YAĞDI

Sivas'ta hava sıcaklığındaki ani düşüşün ardından yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Koyulhisar ilçesine 20 kilometre mesafede, çam ormanları arasındaki Eğriçimen Yaylası'na kar yağdı. Yaylacılar ise güne kar sürprizi ile uyandı. Bahar nedeni ile yeni açan kır çiçeklerinin üzerleri karla kaplandı.

ULUDAĞ'DA KAR YAĞIŞI

Türkiye'nin en önemli kış ve kayak merkezlerinden Uludağ'da bu yıl sezon, koronavirüs tedbirleri nedeniyle erken kapandı. Sessiz kalan Uludağ'da, hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesiyle dün öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Etkisini arttıran kar yağışı, Uludağ’ı beyaza bürüdü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Uludağ'da hava sıcaklığı sıfırın altında 2 derece kadar düşerken, kar kalınlığı 9 santimetreye ulaştı.

Yorumlar