Mavera Şahsuvar kim?

Mavera dizisinde Şahsuvar karakterini canlandıran oyuncu kim, gerçekte adı nedir, daha önce hangi dizilerde oynadı? Şahsuvar karakteri dizide Bağdat'ın kenar mahallelerinde hırsızlık çetelerinin başını canlandırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mavera Şahsuvar kim?

Mavera Şahsuvar kim, gerçek adı nedir, Şahsuvar karakterini canlandıran oyuncunun adı nedir, daha önce hangi yapımlarda veya dizilerde rol aldı? İşte Mavera Şahsuvar karakteri hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Türkistan diyarından kopup gelen Alperenlerin Bağdat ilindeki kötülüklerle mücadele etmesini konu alan Mavera dizisinin senaryosunda Şahsuvar isimli bir karakter de yer alıyor.

Senaryoya göre Şahsuvar, Bağdat'ın kendi kaderine terk edilmiş, hırsızın arsızın yuvalandığı kenar mahallesi olan Sazlık Mahallesi'nin çete başıdır. 

Hırsızlık çetesinin lideri olan Şahsuvar, Hace Ahmet Yesevi'nin Bağdat'a gelene kadar hırsızlık çetesinin lideri olarak bilinir; ancak hacenin gelişiyle birlikte onun ve yaşadığı mahallenin kaderi değişmeye başlar.

Peki, Mavera Şahsuvar karakterini canlandıran oyuncu kimdir?

Dizide Sazlık Mahallesi'nin lideri konumundaki Şahsuvar karakterini canlandıran oyuncu ise Mehmet Korhan Fırat'tır.

MEHMET KORHAN FIRAT KİMDİR?

Mavera dizisinde şu anda Şahsuvar karakterini canlandıran Mehmet Korhan Fırat 26 Ağustos 1988 tarihinde Erzincan'da doğdu. 

Korhan Fırat eğitimini Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarında tamamladı.

Şefkat Tepe dizisinde Şahin Bulut karakterini canlandırdı. 

Ekip 1 dizisinde rol aldı ve dizide Ali Babür karakterini canlandırdı.

Bizim Hikaye dizisinde Tufan karakterini canlandırdı.

Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin ilk sezonunda Celal karakterine hayat verdi.

Payitaht Abdülhamid dizisine Tatavlalı'yı oynadı.

 

Yorumlar