Masumlar Apartmanı Gülben kimdir, adı nedir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Masumlar Apartmanı Gülben kimdir, adı nedir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı? Gülben karakterini canlandıran oyuncunun gerçekte kim olduğu merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Masumlar Apartmanı Gülben kimdir, adı nedir?

Masumlar Apartmanı Gülben kimdir, adı nedir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı, nerelidir, kaç yaşında, daha önce hangi dizilerde oynadı? Dizide Safiye ve Han'ın kız kardeşi Gülben karakterini canlandıran oyuncunun ortaya koyduğu profesyonel performans herkesten takdir topluyor. Gülben'in usta oyunculuğu ister istemez Masumlar Apartmanı Gülben kimdir, adı nedir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı sorularına neden oluyor.

Gülben, Masumlar Apartmanı dizisinde Safiye, Han ve Neriman isimli kardeşlerin ortancasıdır. Ablası Safiye'nin etkisinde kaldığı için onun gibi takıntılı ruhsal bozukluğu olan bir karakterdir. Kardeşi Han'ın arkadaşı Esat'a takıntı derecesinde aşık. Hatta bu yüzden Esat'ın aşık olduğu Esra'ya saldırır, çok zor durumda kalacağı karakola düşer. 

Gülben'in bu ruhsal durumu çevresindeki herkesi üzer. Başta Han olmak üzere herkes zarar görür. 

Gülben son olarak Esat'tan umudunu keserek kendini öldürmeye karar verir.

Aslında Esat onun için bir türlü bitmeyen bir umuttur. Çünkü, tam onu unuttuğunu düşündüğü anlarda bir kez daha hayatına giriyor. 

Hatta Esat'ın bir anda ortadan kaybolması olayı ise en çok onu etkiliyor. 

En son Eltilerin Savaşı filminde muhteşem bir performans sergileyen Gülben karakterini canlandıran oyuncu Merve Dizdar'dır. Peki, Merve Dizdar kimdir? 

Masumlar Apartmanı dizisinde Gülben rolünde oynayan Merve Dizdar, 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir'de doğdu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk Bölümü'nden mezun olan Merve Dizdar, Kadir Has Üniversitesi'nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yaptı.

Tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başlayıp Craft Tiyatro ile devam etmektedir.

İlk sinema deneyimi "Bir ses böler geceyi" filminde, Cem Davran ile yapan Dizdar, Kavak Yelleri, Geniş Aile, Bir Yastıkta, Doksanlar, Çılgın Dershane Üniversite’de gibi başlıca dizilerin yanı sıra, son olarak Beş Kardeş dizisiyle seyircileriyle buluşmaktadır.

Masumlar Apartmanı Gülben kimdir?
Masumlar Apartmanı Safiye ve Gülben karakterleri 

 

Ayrıca TRT ÇOCUK kanalında Arkadaşım Bıdı ve 23 Nisan şenliğe doğru adlı çocuk programlarının sunuculuğunu üstlendi.

Merve Dizdar, kendisi gibi oyuncu olan Gürhan Altundaşar ile 2018 yılında dünya evine girdi.

Gürhan Altundaşar Çok Güzel Hareketler Bunlar 2 kadrosunda yer aldı.


 

 

Yorumlar