Maske satışları başladı ama fırsatçılık yapılıyor

Türkiye'nin dört bir yanında maske satışları yeniden başladı ancak birçok yerde maskeyi 1 TL'ye satmayı kabul etmeyenler olduğu gibi, bazı yerlerde de 10'luk paket yerine 50'lik paket dışında satış yapılmıyor.

Google Haberlere Abone ol
Maske satışları başladı ama fırsatçılık yapılıyor

Ticaret Bakanlığının maske satışının yeniden başlayacağını duyurmasının ardından fiyatı 1 Türk Lirası olarak belirlenen cerrahi maskeler satışa sunuldu. Tanesi bir liradan iki kutu maske alan vatandaş, “Biraz önce başka bir yere sordum. Bu paraya vermeyeceğini belirtti. Eskisi gibi 150-160 lira istedi. Ben de tek tek dolaştım. Devletin istediği fiyattan veren yerden aldım. Kolay oldu. İkinci yere sordum. İkinci yerden aldım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından Ticaret Bakanlığı tarafından fiyatı KDV dahil en fazla bir lira olarak belirlenen cerrahi maskeler satılmaya başlandı. Vatandaşlar cerrahi maskelere, marketler, eczaneler, tıbbi cihaz satışı yapan medikal firmalar ve elektronik ticaret platformu üzerinden ulaşabiliyor.

Tanesi 1 liradan iki kutu maske alan bir vatandaş, “Biraz önce başka bir yere sordum. Bu paraya vermeyeceğini belirtti. Eskisi gibi 150-160 lira istedi. Ben de tek tek dolaştım. Devletin istediği fiyattan veren yerden aldım. Kolay oldu. İkinci yere sordum. İkinci yerden aldım” diye konuştu.

Medikal ürün satıcı esnaf ise “Satışa başladık. Talep henüz çok fazla değil. 50’lik kutu olarak satış yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar